(video) Tarifele pentru încărcarea maşinilor electrice şi hibride în Moldova ar putea creşte în 2021. Motivul

Tarifele pentru încărcarea maşinilor electrice şi hibride de la staţiile publice de pe teritoriul municipiului Chişinău ar putea creşte în anul care vine. S-ar putea întâmpla din cauza unui drept de decizie pe care Guvernul intenţionează să il acorde Primăriei capitalei.

În proiectul legii privind politica fiscală și vamală pentru anul 2021, care a fost aprobat de Guvern în ziua de 30 noiembrie 2020, a fost inclusă o prevedere care ar veni “să consolideze autonomia financiară și decizională a autorităților locale prin, inclusiv, acordarea competențelor de a stabili taxe locale speciale pentru prestarea serviciilor publice locale, altele decât cele prevăzute de Codul fiscal, în mărimea și modul stabilit de autoritățile publice locale.”

Astfel spus, inclusiv de la cei care deţin staţii de încărcare a autovehiculelor electrificate, de exemplu, vor fi obligaţi să achite taxe suplimentare. Reieşind din aceasta, ei vor fi nevoiţi până la urmă să crească şi costul carburantului electric pentru a nu avea pierderi şi falimenta!

Vezi două reportaje în acest sens, în care se spune mai multe despre mărimea taxelor, dar şi câte staţii de încărcare ar exista deja pe teritoriul RM:

În teorie, reieşind din faptul că această lege va fi luată în calcul doar dacă proiectul legii privind politica fiscală și vamală pentru anul 2021 va trece de votul Parlamentului până la sfârşitul anului, chiar şi alte autorităţi locale ar putea urma exemplul conducerii Chişinăului.

Respectiv, ar trebui să ne aşteptăm la creşterea tarifelor în majoritatea, dacă nu în toate reţelele companiilor care operează staţii de încărcare pe teritoriul Republicii Moldova, în ce oraş sau localitate nu s-ar afla acestea.

Vezi şi altă prevedere inclusă în proiectul legii privind politica fiscală și vamală pentru anul 2021:

https://autoblog.md/moldova-se-elimina-varsta-plafon-de-import-a-masinilor-si-se-majoreaza-cotele-accizelor-pentru-vamuirea-celor-mai-vechi-de-sapte-ani/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/