in , ,

(video) Tesla Model 3 poate fi cumpărată oficial în Europa

Tesla Model 3, cel mai accesibil electromobil al mărcii americane, poate fi oficial precomandat în mai multe ţări din Uniunea Europeană. Anunţul vine după ce în ultimele săptămâni, reprezentanţii companiei americane au amenajat standuri în locaţii cheie pentru ca orice doritor să poată face cunoştinţă cu această maşină.

Din start vă spunem că acest automobil este mai scump decât pe pământ american.

Vezi şi: (foto) Ştiai asta? Cât costă cel mai scump Tesla Model 3 şi câţi oameni au renunţat la comenzi

Iniţial, trebuie să vă spunem că în Europa vor fi disponibile deocamdată doar modelele cunoscute sub denumirea de Long Range şi Performance, însă fără cea mai accesibilă, care are doar un singur motor, autonomie mai mică şi tracţiune pe puntea din spate. Cele două despre care vă spuneam dispun fiecare de câte două motoare electrice şi un sistem de tracţiune integrală.

Interesant mai este de menţionat că deja au fost anunţate şi cifrele de autonomie, calculate în baza ciclului de testare WLTP proaspăt introdus. Aşadar, autonomia maximă a modelului Long Range poate ajunge la tocmai 544 de km, în timp ce modelul Performance poate rula până la 530 de kilometri, dar în schimb face 0-100 de km/h în 3.7 secunde!

Iată lista de dotări pe care o are un Model 3 standard:

tesla model 3 specs

Vezi şi: (video) Ştiai asta? Cum arată Tesla Model 3 acolo unde nu se poate vedea cu ochiul liber

România nu este inclusă deocamdată în lista ţărilor menţionate. Preţurile de start sunt următoarele (pentru LR şi Performance):

  • Germania – 57.900 / 68.600 euro
  • Franţa – 53.500 / 64.300 euro
  • Spania – 59.100 / 70.100 euro
  • Suedia – 57.900 / 69.400 euro
  • Olanda – 58.800 / 69.700 euro

Startul livrărilor va demara deja din februarie 2019. Înregistrarea unei precomenzi necesită achitarea unei taxe în avans de 1.000 de euro, bani care pot fi restituiţi.

Apropo, Tesla a decis ca versiunea europeană a lui Model 3 să includă și un port CCS, pentru ca proprietarii să poată încărca mașina atât la Superchargere, cât și în alte rețele regionale dezvoltate în Europa, cum ar fi IONITY. Anterior exista ideea că se va oferi un adaptor, însă iată că americanii de la Tesla s-au răzgândit.

Totuşi, proprietarii de Model S și Model X vor avea posibilitatea să cumpere acel adaptor pentru a-şi putea încărca maşinile şi de la stații CCS.

Vezi şi: (video) Crash teste cu Tesla Model 3! NHTSA: E cel mai sigur automobil pe care l-am testat vreodată

buton subscribe