in , ,

(video) Tesla a prezentat teaserul primului său pick-up electric? Maşina poate transporta alt pick-up în benă

Producătorul american de electromobile Tesla, în cadrul evenimentului grandios care a avut loc recent şi prin intermediul lui CEO-ului Elon Musk, a arătat fără detalii prima schiţă a unui pick-up electric.

Maşina uriaşă este făcută pe baza camionului Tesla Semi, are nişte roţi posterioare de dimensiuni mari şi o benă în care poate fi transportat cu uşurinţă un alt pick-up de exemplu.

Potrivit unor zvonuri, acest pick-up bazat pe Tesla Semi ar putea fi creat pentru a fi folosit în diverse sfere industriale.

Totodată, unele surse afirmă că anume pick-up-ul Tesla de dimensiuni normale şi care mai poate transporta pasageri se află pe schiţă în bena maşinii uriaşe, asta chiar dacă la prima vedere este asemănător cu un Ford F-Series.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

În vara anului 2016, Tesla a publicat o strategie pentru dezvoltarea brandului pentru următorii câțiva ani, în care a fost menţionată apariția unui camion electric și a unui autobuz.

Pe lângă acestea, Tesla planifica să producă un pick-up și un nou crossover compact (Model Y?)

Vezi detalii: Planurile de viitor ale Tesla: Un camion, un autobuz, un pick-up şi un crossover compact

Amintim că în cadrul aceluiași eveniment, Tesla a prezentat prototipul primului său camion electric – Semi. Mașina cu patru motoare electrice poate accelera până la 96 km/h în 5.0 secunde și poate transporta încărcături de până la 36 de tone.

Vezi şi: (video) Revoluţie printre camioane! Noul Tesla Semi – patru motoare electrice, portbagaj sub capotă, aerodinamică mai bună decât a lui Bugatti Chiron

De asemenea, pe neaşteptate a fost prezentat şi prototipul pre-serie a noii generaţii Tesla Roadster – un supercar electric, cu trei motoare electrice, care produc în total 10.000 Nm de cuplu. Până la 96 km/h, mașina accelerează în doar 1.9 secunde.

Vezi şi: (video) Premieră: Noul Tesla Roadster! Cel mai rapid automobil de pe planetă produce 10.000 Nm şi face 0-96 de km/h în doar 1.9 secunde

Iti place articolul?