(video) „Tesla va falimenta până în anul 2019 pentru că nu are un sos secret!” Iată cine a spus asta

Distribuie:
 • 23
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Producătorul american de autovehicule electrice Tesla Inc. va falimenta până în anul 2019, asta pentru că nu are un „sos secret”! Declaraţia care a făcut înconjurul lumii îi aparţine fostului vicepreşedinte al unor giganţi ca General Motors, Ford şi BMW, Bob Lutz.

Expertul auto consideră că situaţia în care se află în prezent afacerea Tesla nu îi va permite să supraviețuiască până în anul 2019 şi a numit compania drept o „întreprindere pierdută”.

„Tesla nu are niciun fel de „sos secret”. Ei folosesc aceleaşi baterii din litiu-ion ca şi alţi producători de maşini. Compania nu face nimic ieşit din comun, lucruri care nu ar putea fi copiate de alţi jucători de pe piaţă. Într-un astfel de context nu vor ajunge până în anul 2019″, a spus Lutz într-un interviu pentru CNBC

Vezi şi: Prezicere despre viitorul lumii: Automobilele în forma lor actuală vor dispărea în următorii 20 de ani

FOTO: electrek.co

Mai exact, Bob Lutz a făcut această declaraţie luând în considerare situaţia financiară actuală a gigantului american. Expertul este de părere că Tesla „sângerează” cu bani şi în scurt scurt timp va avea nevoie de un capital suplimentar major pentru a continua să „trăiască”.

Un alt lucru care a contribuit la această prognoză sumbră pentru Tesla este problema majoră a producţiei noului Model 3.

Vezi şi: Zeci de mii de oameni au renunţat la comenzile făcute pentru Tesla Model 3

Situaţia financiară a companiei Tesla este într-adevăr una dificilă. Anterior a raportat că pierderile în al treilea trimestru din acest au s-au ridicat la o sumă record de 619 milioane de dolari şi asta nu a fost o premieră. Aceste rezultate financiare negative sunt asociate anume cu producţia şi livrarea întârziată a electromobilelor accesibile Model 3.

De exemplu, anterior Tesla a planificat să producă câte 5.000 de exemplare Model 3 săptămânal, până la sfârşitul anului. În realitate însă, în trimestrul III al acestui an, au fost făcute doar 260 de maşini din cele 1.500 programate.

Vezi şi: (video) Performanțele impresionează! Iată cât de rapid este noul Tesla Roadster în realitate

FOTO: financialtribune.com

Vezi şi: (video) Revoluţie printre camioane! Noul Tesla Semi – patru motoare electrice, portbagaj sub capotă, aerodinamică mai bună decât a lui Bugatti Chiron

Anterior, într-un alt interviu pentru Autonews, Bob Lutz s-a arătat în repetate rânduri sceptic cu privire la starea de fapt a companiei Tesla. Acesta a comparat susținătorii Tesla cu membrii unui cult religios şi a spus că Elon Musk le promite investitorilor lucruri fantastice.

În plus, în discursurile sale, Lutz l-a menţionat în mod repetat şi ca exemplu pe Henry Ford, omul care a reuşit să facă profitabil chiar primul său model.

„Succesul Ford s-a datorat faptului că el a vândut forță de muncă și fier, dar nu aer cum face Musk”, a spus Bob Lutz.

Deocamdată Elon Musk sau compania Tesla Inc. nu a venit cu vreo reacţie în acest caz.


Distribuie:
 • 23
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...