in , ,

(video) Testele Euro NCAP revin într-un nou sezon! Primul pe listă este noul Toyota Yaris

Astăzi, Euro NCAP revine după o pauză din cauza pandemiei de COVID-19 cu rezultatele evaluărilor primei mașini în conformitate cu protocoalele sale restructurate din 2020. Cea mai recentă mașină de familie mică a Toyota, noul Yaris, a obţinut un rating de cinci stele din cinci posibile.

A patra generaţie Yaris apare cu brio în programul de testare Euro NCAP 2020. Mașina este prima care a fost supusă unui nou test de impact frontal, unul care îl înlocuiește pe cel utilizat anterior de la începerea programului în 1997, și este primul care dispune de o contra măsură pentru leziunile cauzate de impactul frontal.

Testul de impact într-o barieră deformabilă progresivă mobilă (MPDB) evaluează protecția pe care o mașină o oferă ocupanților săi, precum și riscurile pe care le prezintă pentru mașina în care s-a lovit. Yaris, în general, o face bine. Dimensiunile sale compacte îl fac mai puțin agresiv pe drum în cazul unui accident.

Toyota Yaris 2020 Euro NCAP 0
Click pe imagine pentru un raport detaliat!

Noul Yaris are şi două airbag-uri montate în centrul cabinei, perne care se umflă în impacturi laterale pentru a limita deplasarea ocupanților în partea opusă a vehiculului și pentru a atenua riscul contactului dintre ei, cu capul.

Yaris prezintă, de asemenea, progresele rapide în tehnologia de evitare a accidentelor: cea mai recentă generație a suitei Toyota Safety Sense acum poate opri vehiculul în timpul unui viraj de cotitură pentru a evita un accident cu un participant la trafic care vine din sens opus.

“Felicitări pentru Toyota pe un rating de top pentru Yaris. Acesta a fost un an greu pentru toți cei implicați și sunt recunoscător laboratoarelor Euro NCAP și angajaților care au muncit din greu pentru a oferi siguranță, rămânând în siguranță. A trebuit să ne adaptăm rapid la noile practici de lucru și este plăcut faptul că prima mașină evaluată în acest an ar fi trebuit să meargă atât de departe pentru a aborda problemele de siguranță care apar ca priorități de top”, a declarat Secretarul General al Euro NCAP, Michiel van Ratingen.

Apropo, pe lângă această nouă evaluare, cei de la Euro NCAP anunţă că au testat şi varianta e-tron Sportback a primului SUV electric Audi, maşină care împărtășește ratingul de cinci stele al lui e-tron, primit în 2019. Iar varianta hibridă a lui Renault Clio este adăugată și pe lista vehiculelor cotate în 2019, cu performanțe similare cu cele ale mașinii cu motor cu combustie testate anul trecut.