(video) Thor & Väder – ultimele două maşini Koenigsegg Agera RS din seria Final Edition

Distribuie:
 • 10
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Gama de modele Koenigsegg Agera este acum completă! Ultimele două exemplare, numite în mod individual Thor și Väder, iar pentru publicul larg – ca automobilele Final Edition – au fost asamblate la mica uzină a companiei Koenigsegg din Angelholm, Suedia.

Ediția Final Edition este, de fapt, o serie dintr-o serie. Autoturismele fac parte din seria finală compusă din trei exemplare Agera, primul din ele fiind anunțat şi prezentat pentru prima dată în martie 2016. Acestea au fost denumite autoturisme „Final Edition” de către proprietarii lor, cu acordul Koenigsegg Automotive.

Seria finală Agera se bazează pe modele Agera RS, dar cu toate opțiunile disponibile incluse, fără costuri suplimentare, alături de nişte soluții aerodinamice personalizate.

Vezi şi: (foto) În Germania se vinde unul din cele trei Koenigsegg Agera Final „One of 1” care există pe lume

Exemplarul botezat Thor este finisat cu fibră de carbon transparentă în două tonuri şi cu unele secţiuni realizate într-o culoare contrastantă cu vopsea care conţine praf de diamante.

În partea posterioară a acoperişului are o aripă centrală mare, în stilul celei găsite pe maşinile care participă la Le Mans, pentru stabilitate la viteze mari. La aceasta se mai adaugă o serie de elemente aerodinamice active, tradiționale ale Koenigsegg.

Väder este finisat la fel cu fibră de carbon transparentă şi deasupra cu un strat care conţine praf de diamante. Maşina mai are două aripi mici în zona montanţilor posteriori, care, împreună cu alte elemente sunt vopsite într-o culoare „aur alb”. Spoilerul spate mărit este susținut de baloturi cu decupaje personalizate care dezvăluie scheletul care susține funcția aripii active.

Ambele mașini mai au aripioare frontale personalizate, splittere şi difuzoare mărite, dar şi un motor care produce un megawatt putere. Asta înseamnă un V8 twin-turbo de 5.0 litri, care generează 1.360 de CP şi ajută maşinile să atingă peste 440 de km/h.

Linia Agera a fost cea mai longevivă dintre toate modelele făcute vreodată de Koenigsegg (2010-2018). Agera a marcat schimbarea lui Koenigsegg de la supraalimentare la turbo compresor, generând motorul de un megawatt putere, folosit pentru prima dată în revoluționarul One:1.

Gama a inspirat dezvoltarea sistemului unic de suspensie Triplex a Koenigsegg, a numeroaselor avansări aerodinamice și a jantelor aerodinamice şi uşoare Aircore hollow-spoke, realizate din fibră de carbon. Toate au contribuit la înregistrarea a multiple recorduri, atât pe linie dreaptă, cât şi pe circuite, începând cu recordul lui Agera R de 0-300-0 km/h în 2011, până la cele cinci mondiale stabilite de Agera RS în noiembrie 2017.

Amintim că un înlocuitor al modelului Agera va fi dezvăluit în martie 2019 la Salonul Auto de la Geneva.

Vezi şi: (foto) Un nou hipercar de la Koenigsegg, care poate fi deja comandat! Primul teaser

Echipa de oameni au participat la dezvoltarea, construcţia şi asamblarea modelului Agera

Ambele maşini Thor şi Väder vor fi conduse pentru prima dată de proprietarii lor astăzi şi în weekend, în cadrul unui eveniment organizat în sudul Germaniei. Ulterior acestea vor fi duse în Marea Britanie, unde vor participa la Festivalul de Viteză de la Goodwood peste o săptămână, eveniment pe care AutoBlog.MD îl va transmite în direct!

Getting ready for The Ghost Squadron Tour 2018! #GS18 #naraya #porsche #ccxr #thor #väder

O postare distribuită de Koenigsegg (@koenigseggautomotive) pe


Distribuie:
 • 10
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...