in , , ,

(video) Tokio 2017: Premieră mondială – Mitsubishi e-Evolution Concept are trei motoare electrice

Compania Mitsubishi Motors a prezentat oficial la Salonul Auto de la Tokio un crossover conceptual numit e-Evolution. Prototipul este considerat succesorul ideologic al sedanului Lancer Evolution!

Conceptul este dotat cu trei motoare electrice, însă puterea totală pe care acestea o produc nu a fost anunţată. Se mai ştie că acestea sunt asigurate cu energie de un set de acumulatori care se ascunde în podeaua maşinii.

Caracteristicile dinamice ale lui e-Evolution din nou rămân un secret, însă reprezentanţii companiei nipone au remarcat că prototipul are un sistem de tracțiune integrală S-AWC, prin care un motor este responsabil de mişcarea roților față, iar celelalte două – de roţile spate. Alături de S-AWC mai există şi un sistem de control al vectorului de tracţiune.

https://youtu.be/1aavcwfuA2M

Noul Mitsubishi e-Evolution Concept a mai fost înzestrat cu o inteligență artificială care îl poate învăţa pe şofer unele lucruri sau îi poate da sfaturi. Sistemul colectează informații despre stilul şofatului și abilitățile persoanei care se află în spatele volanului, după care aceste date sunt prelucrate. Ulterior, cu ajutorul unor mesajele vocale sau a unor sfaturi afişate pe panoul de bord digital, conducătorul îşi poate îmbunătăţi abilităţile.

Designul exterior al lui Mitsubishi e-Evolution Concept a păstrat stilul actual al mărcii japoneze, iar electric fiind, crossoverului îi lipseşte o grilă tradiţională a radiatorului. Aceasta din urmă a fost înlocuită cu un panou de sticlă sub care au fost montaţi senzori şi camere.

Conceptul mai este echipat cu mecanisme de frânare care sunt acţionate electric şi nu hidraulic.

Amintim că anterior Mitsubishi şi-a făcut publice planurile de dezvoltare pentru următorii trei ani, prin care a anunţat că va lansa 11 modele noi. Deocamdată nu se cunoaşte dacă o versiune de serie a conceptului demonstrat la Tokio se va număra printre ele.

GALERIE FOTO: