in ,

(video) Top 15 cele mai sigure mașini din gama anului 2018 potrivit IIHS

Institutul American de Asigurări pentru Siguranța Rutieră (IIHS) a publicat un raport general a seriei de crash teste realizate în acest an, cu automobile din gama anului 2018 și le-a numit pe cele mai sigure. Din toată lista formată din 62 de maşini, doar 15 modele au primit cel mai înalt rating TOP SAFETY PICK+.

Vezi şi: (video) IIHS a introdus proba impactului frontal din partea unde se află pasagerul din faţă

Amintim că IIHS evaluează mașinile luând în considerare rezultatele următoarelor probe: un impact frontal cu doar 40% din suprafaţa automobilelor, un impact lateral, testul acoperișului, scaunelor şi tetierelor. În plus, analizează calitatea luminii generate de blocurile optice şi transportarea confortabilă a copiilor într-un scaun corespunzător.

KIA Forte, KIA Soul, Hyundai Santa Fe și Hyundai Santa Fe Sport au primit șase calificative “Bine” şi două “Acceptabile” (pentru rezultatele impactului frontal pe partea pasagerului faţă şi pentru sistemul de fixare a scaunelor pentru copii).

Subaru Impreza, Subaru Legacy, Subaru Outback şi Toyota Camry au acumulat șapte calificative “Bine” și unul “Bine+” (pentru sistemul de fixare a scaunelor pentru copii).

Subary WRXBMW Seria 5Genesis G90 și Mercedes-Benz GLC – șapte calificative “Bine” și unul “Acceptabil” (pentru sistemul de fixare a scaunelor pentru copii).

Genesis G80 a primit șapte calificative “Bine” și unul “Satisfăcător” pentru sistemul de fixare a scaunelor pentru copii, iar Lincoln Continental a primit șapte calificative “Bine” și unul “Acceptabil”. Mercedes-Benz E-Class Sedan a luat “Bine” la toate probele.

În același timp, toate cele 15 automobile au primit nota “Superior” pentru buna funcţionare a sistemului de prevenire a coliziunilor frontale.

Iată şi lista celorlalte maşini dintr-un total de 62, care la fel se laudă cu un nivel de protecţie ridicat, însă în urma testelor nu au putut ajunge la nivelul celor 15 care au primit marele premiu.

Chiar dacă printre acestea se includ modele care au primit individual premii TOP SAFETY PICK+, IIHS motivează faptul că au ajuns în această listă prin lipsa unor blocuri optice de calitate superioară în echiparea standard.

Iti place articolul?