in , ,

(video) Toyota a anunţat motivul pentru care maşina sa a eşuat la Le Mans

Unul din cele două prototipuri sport Toyota, acela care era lider în cursa de 24 de ore de la Le Mans, a eşuat în penultimul cerc din cauza unui defect la legătura dintre turbină şi intercooler, scrie Motorsport, citând-ul pe un reprezentant al echipei.

Defectul a dus la rândul său la dereglarea unităţii de control electronic a turbinei. Echipa a reuşit să schimbe setările însă a fost prea târziu.

Interlocutorul Motorsport a declarat că Toyota încă nu ştie care a fost cauza defectului şi pentru acest lucru trebuie o investigaţie aparte. Totuşi, echipa spune că problema dată nu are legătură cu avaria la motor care s-a întâmplat în luna mai la campionatul WEC.

Vezi şi: (video) Porsche aplaudă şi respectă Toyota pentru lupta incredibilă de la Le Mans

Amintim că la 19 iunie, a doua zi a cursei de la Le Mans, prototipul Toyota TS050 Hybrid se îndrepta sigur către victorie, însă din motive necunoscute atunci, automobilul a început să piardă din putere în penultimul cerc.

Vezi şi: (video) Momentul în care Toyota îşi pierde poziţia de lider pe ultima sută de metri la Le Mans

Toyota TS050 Hybrid

Atunci când pe cronometrul general a arătat încă 3 minute şi 25 de secunde până la finalul cursei, maşina celor de la Toyota s-a oprit pe linia dreaptă, la câţiva metri de poziţia start/finiş. Un echipaj Porsche care era pe locul 2 a redus distanţa de timp, a întrecut Toyota şi a finisat pe prima poziţie.

Vezi şi: (foto/video) Porsche a câştigat pentru a 18-a oară cursa de 24 de ore de la Le Mans

Iti place articolul?