in , ,

(video) Toyota Land Cruiser a devenit cel mai rapid SUV din lume. A atins 370 de km/h!

Toyota Land Cruiser a devenit cel mai rapid SUV din lume. Un record de viteză a fost stabilit pe pista centrului aerospaţial din Mojave, acolo unde o variantă modificată a maşinii a atins 370 de km/h!

Acest lucru este cu 47.7 kilometri mai mult decât recordul anterior, pe care l-a înregistrat un Mercedes-Benz GLK cu motor V12 bi-turbo construit de Brabus.

La volanul acestui Land Cruiser a urcat fostul pilot NASCAR Carl Edwards. Pentru a stabili cea mai bună viteză echipa a pregătit o pistă cu o lungime de patru kilometri, însă pilotul a trebuit să se încadreze în 2.5 kilometri pentru ca distanţa rămasă să îi ajungă pentru frânare. Teoretic, dacă pista ar fi fost mai lungă, viteza maximă ar fi putut fi mai mare.

Toyota Land Speed Cruiser record 37

Proiectul Toyota Land Speed Cruiser a fost arătat pentru prima dată anul trecut la expoziţia SEMA. Sub capotă se află un V8 de 5.7 litri care mai are două turbine Garrett şi produce în total 2.000 de cai putere.

Cutia de viteze este una cu trei trepte, preluată de la drag-car-urile profesioniste, eşapamentul este nou, iar kitul exterior aerodinamic este de la TRD. Tracţiunea este pe puntea din spate, iar greutatea depăşeşte 2.5 tone.

Vezi mai multe: (video) SEMA 2016: Iată de câţi CP are nevoie o Toyota Land Cruiser 200 ca să accelereze până la 354 km/h

Sursă: automobilemag.com