in , ,

(video) Tur prin uzina Brabus, unde se fac unele dintre cele mai puternice Mercedes-uri din lume

Brabus, însăşi denumirea atelierului german, a ajuns astăzi să fie cunoscută practic de orice entuziast auto. O simplă pronunţare te duce imediat cu gândul la maşini sport, performante şi în acelaşi timp foarte luxoase, dar cunoscute, asta pentru că specialiştii din Bottrop au ales să modifice doar produsele mărcii Mercedes-Benz. În unele aspecte este chiar mai popular decât subdiviziunea de casă Mercedes-AMG.

FOTO simbol: gtspirit.com

Sediul central al atelierului din vestul Germaniei are în jur de 200 de angajaţi, în timp ce la nivel mondial numărul acestora este de două ori mai mare. Compania este prezentă în prezent în peste de 100 de țări din întreaga lume (cel mai aproape existând o reprezentanţă oficială în Ucraina şi alte trei în România) și oferă proiecte personalizabile de tuning, bazate practic pe orice Mercedes modern, de la SUV-uri G-Class până la limuzine S-Class.

Vezi şi: (video) Brabus Rocket 900 este sedanul de 2.3 tone care atinge 340 de km/h în doar trei km parcurşi

În prezent, clienții pot cumpăra autoturisme direct de la Brabus sau pot duce la ei propriile lor vehicule pentru a fi modernizate sau revizuite. Compania oferă nu doar servicii pentru sporirea performanțelor automobilului, ci și modificări cosmetice, inclusiv kituri aerodinamice complete, componente din fibră de carbon și sisteme de evacuare sportive, tapiţerii şi altele.

FOTO simbol: gtspirit.com

Interesant este faptul că Brabus nu se concentrează doar pe modificarea modelelor Mercedes-Benz în caroserii sedan sau coupe. Mai nou, de la apariţia lui X-Class poate lucra cu pick-up-uri, ori cu microbuze V-Class sau Sprinter. De asemenea, se ocupă şi de transformarea radicală a maşinilor mărcii smart, dar şi de restaurarea modelelor clasice Mercedes-Benz.

Brabus mai are o subdiviziunea numită Startech, care deja se ocupă de modificarea automobilelor de diferite mărci, precum Jaguar, Land Rover, Bentley, Aston Martin, etc.

FOTO simbol: gtspirit.com

Din câte se vede, lucrurile merg foarte bine, existând o cerere permanentă pentru serviciile oferite de Brabus. Compania fondată de regretatul Bodo Buschmann va continua să facă unele dintre cele mai puternice Mercedes-uri din lume şi în viitorul apropiat aşteptăm noutăţi lansate pe baza celor mai noi modele ale mărcii germane.

Iată un reportaj video făcut recent de colegii noştri de la Autogefuhl, dar şi un altul interesant, realizat în 2017 de către Brabus cu ocazia aniversării a 40 de ani de existenţă:


Toate articolele cu maşini modificate de Brabus pe care le avem pe blog

Iti place articolul?