in , ,

(video) Ultimul Dodge Viper şi ultimul Dodge Challenger SRT Demon au fost vândute la pachet la licitaţie

(update 25.06.2018) Ambele automobile l-au costat pe noul proprietar câte 500.000 de dolari bucata. Înainte de încetarea şi scoaterea lor din producţie, un Demon costa la dealeri minim 84.995 de dolari, iar un Viper 95.800 de dolari.

Iată cum arată ultimul Demon, dezvăluit în premieră în weekend-ul care a trecut, după ce a fost modificat suplimentar din uzină.


(31.05.2018) Ultimul Demon! Dodge a încheiat producţia modelului şi îl va vinde la pachet cu ultimul Viper

Ultimul Dodge Challenger SRT Demon, asamblat la uzina FCA Brampton (Ontario, Canada), a părăsit acum câteva ore locul său de “baştină” şi se pregăteşte pentru stabilirea unui record. Muscle car-ul va fi vândut împreună cu ultimul exemplar Dodge Viper construit manual!

Ambele maşini vor fi scoase la licitaţie la Barrett-Jackson Northeast Auction în perioada 20-23 iunie 2018, în oferta Ultimate Last Chance, iar 100 % din profitul încasat va fi redirecţionat organizaţiei de caritate Way United.

După ce a părăsit întreprinderea din Brampton, ultimul Demon va fi dus într-un centru modern pentru etapele finale de asamblare, care include adăugarea unei culori exterioare exclusive Viper Red aplicate manual, a unor jante din aluminiu de 18 inci, anvelope radiale pentru drag racing, inscripţii şi logouri corespunzătoare ediţiei limitate Demon și o plăcuţă unică cu inscripţionarea codului VIN.

Amintim că producția modelului Dodge Challenger SRT Demon a fost limitată la o perioadă de un an și un total de 3.300 de exemplare.

Vezi şi: (video/update) Papa de la Roma a primit un Lamborghini care poate atinge uşor 300 de km/h, dar l-a vândut la licitaţie

Cele două maşini care vor fi vândute la licitația Barrett-Jackson produc în total 1.506 cai putere! Dodge Challenger SRT Demon cu ai săi 852 de CP, va fi oferit cu un Dodge Viper cu motor V10 de 8.4 litri care produce 654 de CP, care are o caroserie uşoară cu structură preponderent din fibră de carbon, terminaţii inconice laterale ale eşapamentului şi anvelope posterioare cu o lăţime de 35.5 cm.

Vezi şi: (video) Hennessey spune şi arată cum poate face Dodge Challenger SRT Demon 0-96 de km/h în 1,93 secunde

Ultimul Dodge Viper de ultimă generaţie a fost finisat în august 2017 şi este un semn de aducere aminte de modelul din prima generaţie – Dodge Viper RT/10, având o caroserie vopsită în culoarea Viper Red şi un habitaclu de culoare neagră.

Exemplarul mai dispune de inserţii vizibile din fibră de carbon la exterior, scaune sport tapiţate cu piele şi Alcantara, o plăcuţă unică cu inscripţionarea codului VIN şi acte care îi confirmă autenticitatea.

Dodge//SRT și Barrett-Jackson au mai colaborat anterior în ce priveşte vânzarea modelelor la licitaţie pentru caritate. Un exemplar unic 2015 Dodge Challenger SRT Hellcat, VIN0001, a adus 1.65 milioane de dolari în 2014 – la acea dată mai mult decât orice altă mașină din istoria Barrett-Jackson.

Vezi şi: (video) Noul Dodge Challenger SRT Demon poate derapa, şi încă cum!

Iti place articolul?