in , ,

(video) Un KAMAZ cu 1050 de CP sau o Mazda RX-8 cu peste 800. Care derapează mai bine

În această toamnă, piloții Red Bull Mad Mike Whidett și Eduard Nikolaev, au organizat o cursă pe teritoriul uzinei Kirovsk din Sankt Petersburg, amestecând disciplinele rally raid şi drifting într-un singur loc.

Vezi şi: (video) Mad Mike l-a plimbat pe Daniel Ricciardo cu o Mazda MX-5 cu motor turbo rotativ de 1032 CP

Cei doi şoferi profesionişti şi-au făcut un loc de joacă chiar prin mijlocul liniei de asamblare a autovehiculelor şi utilajelor agricole. Și dacă pentru un KAMAZ care participă în raliul Dakar ceea ce produce uzina este proporţional, atunci micul Bad Bull Mazda RX-8 care este folosit în diverse competiţii de drifting arată într-adevăr ca o jucărie într-un astfel de mediu.

Nu putem spune cine dintre personajele filmuleţului impresionează mai mult, însă faptul că această combinaţie sparge orice stereotipuri este un fapt incontestabil.

Vezi şi: (video) Mad Mike a găsit nişte serpentine frumoase în Africa de Sud şi a derapat pe ele cu 248 km/h

Vezi şi: (video) Câţi CP trebuie să aibă un KAMAZ pentru a putea accelera pe zăpadă şi sări 37 de metri

Diferența tehnică a mașinilor este de așa natură încât este aproape imposibil de comparat. Motorul diesel al KAMAZ-ului este de 5 ori mai voluminos decât motorul rotativ cu patru secțiuni de pe maşina lui Mike, în ceea ce privește volumul de lucru. Puterea ambelor mașini este aproape de 1.000 de cai putere: Mazda produce peste 800 de CP, iar la camion s-a lucrat între timp pentru a produce şi mai mulţi CP – 1.050 CP şi 4.300 Nm de cuplu. În același timp, KAMAZ-ul este de opt ori mai greu.

Diferența de mărime între mașina condusă de Eduard și cea manipulată de Mad Mike i-a adus multe probleme ultimului. Neo-zeelandezul a trebuit să depună mult efort pentru a se obișnui cu dimensiunile unui camion de curse.

“Trebuie să te obișnuieşti cu faptul că o mașină de o astfel de dimensiune și o astfel de greutate, a cărei roată este mai înaltă decât a ta, se grăbește să ţină pasul lângă tine!”

Vezi şi: (video) Un pilot la volanul unei Mazda RX-8 arată cum să mergi pe cel mai prost sens giratoriu din lume

Mad Mike a vizitat Federaţia Rusă pentru prima dată, unde a venit în mod special pentru a participa la această cursă neobișnuită.

Ideea proiectului s-a născut la Festivalul de viteză de la Goodwood, unde legendarul drifter s-a întâlnit cu piloții echipei KAMAZ-Master. Atunci Whidett a întrebat în glumă dacă acest camion uriaş poate aluneca pe lateral. Un răspuns l-a primit peste un an, recent.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?