in , ,

(video) Un Mercedes-AMG GT R modificat de RENNtech poate produce până la 825 de CP

Atelierul american de tuning RENNtech a modificat serios modelul Mercedes-AMG GT R şi astfel a devenit mult mai interesant decât îl oferă producătorul german din uzină. Însă rezultatul costă, şi nu puţini bani.

Vezi şi: (foto) Mercedes-AMG GT S by RENNtech dezvoltă 716 cai putere

Amintim iniţial că modelul sport Mercedes-AMG GT este oferit în mai multe versiuni. Toate acestea sunt echipate cu un motor de V8 M178 bi-turbo de 4.0 litri, dar pe fiecare există o variaţie de putere anumită. Maşina standard în variantă facelift produce 476 CP şi 630 Nm, pe AMG GT S – 522 CP şi 670 Nm, pe noul AMG GT C – 557 CP şi 680 Nm, iar modelul de top AMG GT R, pentru care va urma o actualizare, oferă deocamdată 585 CP şi 700 Nm.

Rezultatul muncii specialiştilor este un asortiment de upgrade-uri dedicate anume lui AMG GT R. În dependenţă de cel selectat, puterea maşinii poate creşte până la 612-825 de CP. Pachetul de top numit AMG GT R825 aduce şi 850 Nm de cuplu.

Mărirea semnificativă a cifrelor s-a datorat instalării unor noi turbo compresoare care sunt şi mai mari în dimensiuni, a resetării unităţii electronice de control a motorului, a modificării supapelor şi folosirii unui filtru de aer mai eficient. S-a lucrat şi la cutia de viteze robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj pentru ca să poată prelucra toate aceste forţe noi.

Noile caracteristici dinamice nu au fost anunţate, însă atelierul dă asigurări că dinamica maşinii este cu totul diferită.

Vezi şi: (foto/video) Renntech a întinerit supercarul legendar Mercedes-Benz SLR McLaren

RENNtech nu se ocupă doar de modificări tehnice, ci şi de cele estetice. Pentru AMG GT R se oferă un aerokit exterior unic, cu unele elemente realizate cu ajutorul imprimantei 3D. Bara de protecţie frontală conţine noi aripioare, pragurile şi prizele de aer laterale sunt diferite, difuzorul spate a primit noi extensii, iar spoilerul spate este la fel nou.

Drept bonus se oferă nişte jante frumoase forjate făcute de Vossen, care măsoară 19 şi 20 de inci, incluse în anvelope semi slick Michelin Pilot Sport Cup 2 ZP.

Vezi şi: (video) Unui Mercedes-AMG E63 Estate îi stă bine cu jante Vossen şi 850 de CP sub capotă

Un Mercedes-AMG GT R poate fi comandat oficial şi în Republica Moldova. Maşina are un preţ de start de 166.650 de euro. Un AMG GT R gata făcut de RENNtech costă peste 180.000 de euro.

Apropo, modelul AMG GT R se vinde destul de bine. De exemplu, anul trecut în Europa s-au realizat 2.443 de automobile, iar în SUA 1.609. Astfel, atelierul de tuning va avea de unde să găsească clienţi interesaţi.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?