in , , ,

(video) Un Mitsubishi vechi de 100 de ani, transformat într-o maşină hibridă, va fi arătat publicului în noiembrie

Compania Mitsubishi Motors și studioul de tuning american West Coast Customs vor prezenta o versiune hibridă a primului model al mărcii japoneze – Model A, într-o ediție specială a show-ului Inside West Coast Customs pe 6 noiembrie.

Modelul original a fost lansat în anul 1917. Proiectul impresionant va fi făcut cu ocazia jubileului de 100 de ani a constructorului japonez.

Maşina, numită Mitsubishi Re-Model va fi pusă în mişcare de unitatea de propulsie pe care o foloseşte crossover-ul Outlander PHEV. Aceasta este alcătuită dintr-un motor pe benzină de 2.0 litri, cu o capacitate de 121 CP, motoare electrice care generează 81 CP în față și în spate, precum și un set de baterii litiu-ion cu o capacitate de 12 kW/h care se pot reîncărca de la o priză casnică.

https://youtu.be/_wAwqpFwiAU

În plus, maşina plug-in hybrid care a fost “făcută acum 100 de ani”, va fi echipată cu un sistem multimedia care va putea realiza o conexiune cu un smartphone, precum și un set de asistenți electronici și sisteme de securitate moderne, de exemplu funcția de prevenire a coliziunilor frontale.

Prima premiera publică a proiectului comun al Mitsubishi Motors și West Coast Customs va avea loc la începutul lunii decembrie în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

În context, amintim că în anul 1917 Mitsubishi Model A a devenit prima mașină produsă de compania japoneză şi a fost lansată într-un tiraj de doar 22 exemplare. Automobilul era echipat cu un motor cu patru cilindri şi cu un volum de 2.8 litri, care producea doar 35 CP.

Vezi şi: (foto/video) Ce au fost şi ce au ajuns să fie. 15 proiecte de tuning neobişnuite

Iti place articolul?