in , , ,

(video) Un Nissan Qashqai cu 2000 de CP a stabilit un nou record de viteză printre SUV-urile modificate

Atelierul Severn Valley Motorsport din Marea Britanie, după câţiva ani de lucru şi teste, a reuşit să înregistreze un adevărat succes. A făcut cel mai rapid crossover din lume pe baza unui Nissan Qashqai.

Maşina cu 2.000 de CP a stabilit recent un nou record de viteză printre SUV-uri, accelerând pe o pistă a unui aerodrom până la viteza de 382,6 km/h!

Severn Valley Motorsport este un atelier renumit pentru specializarea sa doar pe modele Nissan, în mare parte supercar-uri GT-R. Noul proiect pe baza lui Qashqai a început acum trei ani şi un prim rezultat l-a avut în 2015, atunci când maşina a accelerat până la 357 de km/h cu doar 1.100 de CP sub capotă.

Între timp, propulsorului twin-turbo şi cu şase cilindri preluat de la un Nissan GT-R, a fost modificat prin mărirea volumului de la 3.8 la 4.1 litri, adăugarea unor noi turbo compresoare, a unui eşapament din oţel şi a unor pompe de combustibil pe care le-au luat de la un Bugatti Veyron, etc.

Severn Valley Motorsport Nissan Qashqai record 1

Pentru a reduce din greutatea automobilului au fost scoase absolut toate componentele care nu sunt necesare, chiar şi airbag-ul din volan. În schimb la interior au montat o cuşcă de protecţie şi un scaun sport cu centuri care se prind în mai multe puncte.

Amintim că recordul de viteză anterior a fost atins cu o Toyota Land Cruiser. Vezi cum l-a înregistrat: (video) Toyota Land Cruiser a devenit cel mai rapid SUV din lume. A atins 370 de km/h!

buton subscribe

GALERIE FOTO: