in , ,

(video) Un om de afaceri din SUA şi-a construit o maşină din cânepă

Un om de afaceri american, Bruce Dietzen, a construit un automobil a cărui caroserie a fost făcută dintr-un material compozit pe baza fibrelor de canabis.

Un reportaj despre această maşină unică, în care proprietarul a demonstrat rigiditatea caroseriei lovind-o cu pumnul, a fost publicat pe canalul de Youtube Barcroft Cars.

Dietzen locuieşte în statul Florida şi a construit maşina pe baza şasiului modelului decapotabil Mazda MX-5. Bărbatul şi-a numit automobilul Canna. Materialul confecţionat din cânepă şi l-a comandat din China pentru că legea americană nu permite comercializarea acestuia.

Dorinţa lui s-a realizat şi acesta a hotărât să deschidă o afacere, înfiinţând o compania Renew Sports Cars care se ocupă de astfel de modificări.

La comandă se pot asambla maşini care au sub capotă între 100 şi 640 de cai putere. Se poate opta şi pentru o versiune cu motor electric.

Preţul unui automobil începe de la 40.000 şi poate ajunge până la 200.000 de euro. Varianta cea mai scumpă cântăreşte doar 1.043 de kilograme.

011bc9bafdddb9b63ad250d084f3dc11f8bb0c3f

Omul de afaceri spune că s-a inspirat de la idea lui Henry Ford, care a construit în anul 1941 un automobil experimental, cunoscut ca Soybean car. Caroseria maşinii care putea fi alimentată cu bio etanol era făcută dintr-un material analogic, plastic combinat cu fibră de cânepă.

Scopul bărbatului de 61 de ani este să producă în masă asemenea automobile către anul 2025. Afaceristul este sigur că în viitor, astfel de maşini care vor fi ieftine şi vor putea fi prelucrate uşor, vor reuşi să le dea la perete pe cele electrice.