in , ,

(video) Un pick-up Ford a fost transformat într-o casă pe roți care costă 1.5 milioane de dolari

Producătorul de rulote, compania americană Earthroamer, a prezentat proiectul unei case pe roți pe baza unui pick-up cu tracțiune integrală Ford F-750. Noul model Earthroamer XV-HD a fost dotat printre altele cu o suspensie pneumatică pe puntea din spate și un sistem independent de alimentare cu energie pe baza unor panouri solare.

Prețul locuinţei pe roţi este de 1.5 milioane de dolari!

Modulul rezidențial XV-HD este instalat în locul platformei din spate a F-750. În “casă” există o bucătărie în toată regula, o cameră de baie, o cabină de duș separată, o mașină de spălat, un uscător de rufe, podea încălzită şi un sistem audio Bose Surround.

Pentru decor s-a folosit pe larg pielea şi lemnul natural.

Vezi şi: (video) Intră, locuieşte şi călătoreşte. VW a prezentat casa pe roţi California XXL Concept

Lungimea mașinii este de 10.668 mm, lățimea – 2.590 mm, înălțimea – 4.145 mm. Unghiurile de intrare și ieșire sunt de 46 și respectiv de 23 de grade, iar garda la sol este de 305 mm.

Pe lângă acestea mai este dotată cu un sistem hidraulic de nivelare a caroseriei, un troliu care rezistă la o forță de 15 tone și corpuri de iluminat cu LED-uri suplimentare.

Vezi şi: (video) Cea mai rapidă „cabană” pe roţi din lume are sistem de injecţie cu NO2 şi poate atinge 156 de km/h

Un Earthroamer XV-HD, cu ale sale aproximativ 15 tone, este pus în mişcare de un motor diesel V8 de 6.7 litri care generează 335 CP și 983 Nm. Cutia de viteze este automată cu șase trepte.

Lista dotărilor mai include un rezervor pentru combustibil de 435 litri, un rezervor pentru apă potabilă cu un volum de 945 litri, un acumulator de 20 kWh și panouri solare care produc 2.100 waţi.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!