in , ,

(video) Un proprietar de maşină Tesla a găsit metoda prin care să nu plătească niciodată pentru parcare

Un posesor al unui electromobil Tesla Model S a găsit metoda prin care să nu cheltuie mulţi bani, ba mai mult, să nu plătească deloc pentru locul de parcare. Pentru asta foloseşte sistemul Summon şi însuşi Elon Musk a reacţionat faţă de acest şiretlic.

Metoda neobişnuită de aplicare a acestei funcţii a automobilului electric Tesla a fost găsită de un locuitor al orașului Madison din statul american Wisconsin. În această localitate, recent, autorităţile au introdus o restricţie privind locurile de parcare, care prevede că posesorul unei maşini poate ocupa gratuit un loc doar pentru două ore.

Proprietarul de Tesla a găsit cum să evite această restricţie, fără ca măcar să se ridice de pe scaunul din oficiu. Mulţumită sistemului Summon, acesta îşi reparchează maşina de la distanţă la fiecare două ore.

Şeful Tesla Elon Musk a fost unul dintre cei peste 8.4 milioane de internauţi care au vizionat această secvenţă video şi a reacţionat, împreună cu un anunţ. Acesta s-a amuzat de şiretlicul bărbatului.

Vezi şi: (video) Proiectul comun al Daimler şi Bosch. Iată cum funcţionează sistemul Automated Valet Parking

După aceasta a declarat că peste câteva săptămâni va apărea o nouă versiune a sistemului Summon, care va fi instalată printr-un update over-the-air (OTA) şi va funcţiona doar pe maşinile făcute în ultimii doi ani, cu Autopilot hardware V2+. Electromobilul va fi capabil să se deplaseze singur printr-o parcare şi să găsească un loc liber, dar şi să meargă la locul chemării de către proprietar prin telefon sau să-l urmeze ca un câine prin ţinerea apăsată a unui buton.

De asemenea, telefonul va putea fi folosit pentru controlul maşinii exact cum se procedează în cazul unei maşinuţe radio ghidate printr-o telecomandă, însă doar în câmpul vizual al proprietarului.

Vezi şi: (video) Porsche arată cum funcţionează sistemul său de parcare automată, disponibil şi pe noul Cayenne

Iti place articolul?