in ,

(video) Un şofer băut a adormit la volan în timp ce rula cu o Tesla în regim autopilot. Cum au oprit poliţiştii maşina

În California, în jurul orei patru dimineaţa a zilei de vineri, 30 noiembrie, poliția a reținut un șofer beat care a adormit la volanul unui sedan Tesla Model S, care se deplasa în regim de pilotare automată!

În spatele volanului a fost Alexander Samek, un membru al comitetului urbanistic din Los Altos, în vârstă de 45 de ani.

Vezi şi: (foto) Primul accident cu Tesla Model 3 în Europa. Şoferul dă vina pe autopilot. Cum a reacţionat producătorul

Poliția a găsit că o Tesla Model S se deplasa pe autostrada 101 în jurul orei 03:30 cu o viteză de 112 km/h! Imediat un echipaj a început urmărirea şi a inclus girofarul şi sirena, însă şoferul nu reacţiona. Apropiindu-se pe o bandă alăturată, oamenii legii au constatat că şoferul doarme, iar maşina rula în mod automat.

Sesizând acest lucru şi cunoscând că într-un astfel de regim de rulare automobilul mai poate schimba automat şi benzile, poliţiştii s-au gândit foarte repede cum să facă să o oprească. Într-un final, s-a luat decizia de a bloca tot traficul pe o autostradă, pentru a se forma un ambuteiaj, iar echipajul care se deplasa în preajma Tesla a fost nevoit să dezvolte o viteză şi mai mare pentru a ajunge să se poziţioneze pe aceeaşi bandă, însă în faţa electromobilului.

Astfel, timp de aproximativ 10 minute şi după după puţin peste 11 kilometri, maşina s-a oprit singură din cauza micşorării treptate a vitezei maşinii de poliţie. Atunci, ofiţerii au ieşit şi au început să bată în geamurile electromobilului până când şoferul nu s-a trezit.

După ce a deschis portiera, acesta a fost luat şi mutat în maşina poliţiei, iar un alt poliţist s-a urcat la volanul Tesla, deplasându-se toţi în afara autostrăzii lângă o benzinărie. Acolo i s-a efectuat un test alcoolscopic şi a fost arestat pentru condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tesla s-a abţinut să comenteze incidentul.

Vezi şi: (video) Iată cu ce te poţi ocupa în timp ce o Tesla Model X cu autopilot te duce singură la destinaţie

Vezi şi: (video) Unde e şoferul? Reacţia oamenilor la o farsă organizată cu autopilotul Tesla

Sursă: Business Insider

Iti place articolul?