in ,

(video) Un supercar făcut în Croaţia spulberă o Tesla Model S şi un Ferrari LaFerrari pe linie dreaptă

Supercarul electric Concept One, construit de compania croată Rimac, a reuşit să câştige într-o cursă de tip drag, devansând aşa maşini ca Tesla Model S P90 D şi un superhibrid Ferrari LaFerrari.

Întrecerea a fost organizată de pilotul britanic Archie Hamilton.

Rimac Concept One este dotat cu patru motoare electrice care însumează 1.088 CP şi un cuplu enorm de 1.600 Nm, alături de un set de acumulatori cu o capacitate de 92 kWh. Coupeul este capabil să accelereze până la 100 de km/h timp de 2.6 secunde, în timp ce viteza maximă ajunge la 355 km/h.

Vezi mai multe: (foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – supercarul electric Rimac Concept_One

În prima etapă, supercarul din peninsula balcanică a câştigat în faţa versiunii de top Tesla Model S – P90D. Sedanul american are două motoare electrice cu 503 şi 259 CP respectiv, alături de un set de acumulatori cu o capacitate de 90 kWh.

Tesla Model S P90 D poate accelera până la 96 de km/h timp de 2.8 secunde.С

Al doilea concurent pentru Rimac Concept One a fost unul dintre cele mai dorite supercaruri hibride Ferrari LaFerrari. Din componenţa unităţii de propulsie care generează per total 963 CP fac parte: un motor V12 natural aspirat de 6.3 litri volum, un motor electric cu o putere de 120 kWh, un set de baterii din litiu-ion şi o transmisie robotizată cu şapte trepte şi două ambreiaje.

Ferrari LaFerrari accelerează până la 100 de km/h în 3.0 secunde, iar viteza maximă este egală cu 350 de km/h.

What do you think?