in , ,

(video) Un tânăr de 25 de ani şi echipa sa au creat un concurent pentru camionul Tesla Semi

Thor Trucks, o companie tânără din Los Angeles şi fondată de un vânzător imobiliar în vârstă de 25 de ani, a creat un concurent pentru camionul Tesla Semi!

Deocamdată în stare de prototip, noul Thor ET-One poate înregistra o autonomie de până la 480 km, iar greutatea maximă pe care o poate transporta este de 36 de tone.

https://youtu.be/Po80nVKg6uw

Camionul este construit pe baza unui șasiu modificat şi preluat de pe un camion făcut de Navistar. Autovehiculul dispune de nişte punţi Dana și motoare electrice produse de compania canadiană TM4. În funcție de versiune, puterea total generată va varia între 300 şi 700 de CP.

Estimativ, preţul unui camion cu autonomie care poate ajunge până la 160 kilometri va fi de 150.000 de dolari, iar până la 480 km – 250.000 de dolari! Varianta de serie ar trebui să apară pe piaţă până în anul 2019.

Fondatorul Thor Trucks Dakota Semler şi cofondatorul Gio Sordoni au câte 25 de ani şi deoarece nu au careva studii în inginerie, au atras foști angajați de la Navistar, BYD și Faraday Future să dezvolte acest camion.

Amintim că noul Tesla Semi a fost prezentat în luna noiembrie a acestui an. Camionul lui Elon Musk este capabil să accelereze până la 96 km/h în 5 secunde și poate înregistra o autonomie de până la 805 km.

Vezi şi: Destul de accesibile? Tesla a anunţat preţurile de start pentru trei versiuni ale primului său camion electric

What do you think?