in , ,

(video) Un top manager Volvo şi-a pus viaţa în pericol la testele unui camion cu autopilot sub pământ

Compania Volvo Trucks a publicat un videoclip în care un camion cu Autopilot este testat pentru prima dată sub pământ.

Pentru a demonstra precizia şi siguranţa sistemului, directorul tehnic al mărcii suedeze Torbjorn Holmstrom a ieşit în calea basculantei de 18 tone, aşteptând că aceasta se va opri de sine stătător.

“Am simţit cum mă “suge la stomac” până în momentul în care camionul a acţionat automat frânele chiar lângă faţa mea. Chiar îi mulţumesc pentru că s-a oprit”, a spus Holmstrom.

Testele camionului construit pe baza unei basculante Volvo FMX de 18 tone au avut loc în nordul Suediei, în mina Boliden Mineral AB la o adâncime de 1.3 kilometri.

Volvo spune că ei au realizat primele teste din lume ale unei maşini cu autopilot în astfel de condiţii.

Autopilot camionul funcţionează pe bază unui complex de radare şi senzori cu laser, pe baza cărora sistemul inteligent alcătuieşte o hartă cu o precizie maximă a geometriei tunelurilor minei.

Primul camion de acest gen va fi exploatat chiar în această toamnă în mină, iar pe parcursul anului viitor vor mai fi aduse alte trei unităţi.

Printre altele, amintim că la sfârşitul lui 2015, Volvo Trucks a încredinţat un FMX unei fetiţe de patru ani care l-a controlat prin unde radio.

Vezi şi: O fetiță de patru ani a condus un camion Volvo FMX. Rezultatul nu s-a lăsat așteptat (video)

Iti place articolul?