in

(video) Un UAZ-469, testat în off-road lângă Los Angeles. Vezi experienţele trăite de nişte americani

Un vlogger rus, care locuieşte şi munceşte în SUA, afirmă că în ultima perioadă de timp, acolo peste ocean, se atestă un interes mai mare ca niciodată pentru maşinile sovietice. Există deja cel puţin 10 cluburi cu membri care deţin automobile făcute în fosta URSS, iar cel mai mare dintre acestea este “СССР Garage”, care se află în Los Angeles.

O parte din posesori şi-au importat maşinile în SUA din Canada, asta pentru că oficial erau exportate acolo până în 1997.

29415852 693290571061612 3637731020746260480 n

În clubul СССР Garage există şi un UAZ-469 adus la condiţiile de altă dată, maşină care a fost dusă pentru a fi testată în premieră în off-road american. SUV-ul a fost încercat pe un poligon special din statul California, acolo unde se adună zeci de oameni cu cele mai diverse autovehicule, pentru a se distra prin noroi, vaduri de apă, gropi, pietre şi alte obstacole. Biletul de intrare costă doar 15 dolari şi cel care îl cumpără poate sta acolo măcar toată ziua.

Teritoriul este închis şi există anumite reguli. Deplasările au loc pe un itinerar dedicat şi nu este permisă devierea în dreapta sau în stânga. În schimb, traseul este format din diverse suprafeţe de teren: mlăştinoase, cu pietriş, vaduri de apă, rampe stâncoase şi altele “pentru oameni”, după cum a spus vlogger-ul. De regulă, cei mai mulţi vizitatori îşi petrec weekend-urile aici.

29089795 577500592619165 6082820490353704960 n

Înainte de a intra pe teren accidentat, maşinii i-au fost izolate câteva componente şi i-au fost montate nişte anvelope noi, adaptate pentru off-road. Iar pentru ca SUV-ul să nu ruleze singur câţiva kilometri până la destinaţie, acesta a fost transportat pe o platformă, fapt mai rar întâlnit cu un UAZ.

Iniţial în maşină au urcat şapte persoane şi a început distracţia, existând atât momente de bucurie, cât şi de frică. UAZ-ul a reuşit să reziste practic tuturor încercărilor, însă ajuns într-un râu nu a mai putut înainta din cauza unei probleme la sistemul de tracţiune. A fost nevoit să fie tractat de o Toyota Tundra.

Ulterior maşina a fost testată de doi americani care au rămas impresionaţi de acest “Russian Hummer”, la fel cum au fost şi alţi oameni care l-au recunoscut, inclusiv dintr-un film. Ce să vă mai spunem, vedeţi singuri cum a fost.

Vezi şi: (video) Amuzaţi şi în acelaşi timp şocaţi! Doi americani au testat un UAZ 469 prin Los Angeles

Vezi şi: (video) „E alt nivel! E o maşină ideală pentru petreceri!” Americanii au testat în premieră un GAZ-66

Vezi şi: (video) O Lada „Kopeika” folosită de miliţie în URSS, testată de americani! S-au distrat şi au oprit un Lamborghini

buton subscribe