in , ,

(video) Un VW Golf 7 din Germania poate atinge peste 350 de km/h, deşi vitezometrul i se blochează la 317

Până apare noul VW Golf R, modelul în caroserie Mk 7 încă îi va înnebuni pe mulţi. Și asta se datorează parțial motorului turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri, dar şi a unui sistem de tracţiune integrală, prin care acest hot-hatch poate face 0-100 km/h în mai puţin de 5.0 secunde. Şi asta cu doar 310 CP la activ.

Însă ce ar fi dacă sub capotă ar exista de peste două ori mai mulţi cai putere?

Atelierul german HGP a făcut un swap pe o astfel de maşină şi a făcut-o să producă peste 780 CP cu ajutorul unui agregat VR6 R36 biturbo de 3.6 litri. Cuplul maxim îi este limitat la 925 Nm.

Chiar şi aşa, cu noile forţe este capabil să arate următoarele cifre: 0-100 km/h în 2.8 secunde, 0-200 km/h în 7.8 secunde, 0-300 km/h în doar 18.1 secunde. Viteza maximă? În filmuleţul ataşat se obțin nu mai puțin de 354 km/h, deşi vitezometrul digital modificat arată maxim 320 km/h, iar cifra se blochează la 317 km/h :)

Printre alte dotări speciale primite se numără: o cutie de viteze DSG cu şapte trepte (DQ500) de pe Audi RS 3 Sportback (cu soft modificat), două turbo compresoare HGP R28, două colectoare de evacuare, unitate de control a motorului modificată, pompă de înaltă presiune modificată, sistem suplimentar de alimentare cu combustibil, un nou sistem de evacuare din oţel inoxidabil cu terminaţii de 70 sau 88 mm, ambreiaj cu disc de pe cutia DSG cu opt trepte, mecanisme de frânare cu discuri faţă/spate de 400/355 mm şi cât şase pistoane, jante OZ Ultraleggera de 19 inci în anvelope Pirelli P-Zero L, modificări la şasiu cu componente KW şi alte câteva intervenţii complexe sub capotă.

Pachetul de modificări este disponibil atât pentru Golf 7 R pre-facelift, cât şi pentru modelul facelift. Costul modificărilor, fără maşina inclusă, pentru a rezulta 740 de CP, este de tocmai 96.000 de euro cu TVA inclus în Germania! Preţul programului de tuning pentru 780+ CP se anunţă doar la solicitare.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO (sursă: facebook.com/hgpturbo)

Vezi şi:

(video) Ce viteză maximă poate atinge un Ferrari LaFerrari? S-a profitat de o autostradă goală pentru a vedea cifra

(video) Nu mai are nevoie de tuning! Vezi cum noul Porsche 911 GT2 RS atinge 356 de km/h

(video) Pasiunea pentru tuning nu are o vârstă. Un bărbat de 75 de ani şi-a făcut un Golf R cu 600 de CP