in , ,

(video) Urmărire în raionul Făleşti. S-a încheiat goana cu maşini ale poliţiei avariate

Dis-de-dimineață un șofer din Fălești, în stare de ebrietate la volan, a lovit două mașini de poliție după mai multe minute de urmărire! Interesant este faptul că individul este pentru a doua oară oprit beat la volan în nici 30 de zile!

Cum s-a întâmplat totul? Astăzi, în jurul orei 6:00 dimineața, polițiștii Departamentului patrulare “Nord” a INSP, implicați la menținerea securității circulației rutiere, deplasându-se prin localitatea Mărăndeni din raionul Fălești, au observat un automobil care se deplasa neuniform.

La solicitarea ofițerilor de patrulare de a stopa unitatea de transport, prin punerea în funcțiune a girofarului și a sistemului sonor, conducătorul auto a ignorat somațiile legale ale polițiștilor, continuând deplasarea, astfel reprezentând un pericol iminent în traficul rutier. Imediat, au fost implicate mai multe echipaje de patrulare pentru a stopa mijlocul de transport.

Urmărirea a continuat până în municipiul Bălți, strada Colesov. Șoferul mașinii a expus în pericol, atât viața și sănătatea celorlalți participanți la trafic, dar și a polițiștilor de patrulare, deoarece într-un moment dat a accelerat brusc, lovind din spate automobilul de serviciu al poliției, apoi a frânat și a început deplasarea cu spatele ciocnind al doilea automobil de serviciu.

Conducătorul auto în vârstă de 28 de ani, locuitor al satului Răuțel, raionul Fălești a fost supus testării alcoolscopice, iar gradul de alcoolemie în aerul expirat era de 0.67 mg/l. De menţionat că acelaşi şofer, la data de 11 aprilie 2020, de asemenea a fost documentat pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, având 0.99 mg/l în aerul expirat. Tot atunci i s-a ridicat permisul de conducere.

Pentru documentarea cazului și stabilirea tuturor circumstanțelor la fața locului a fost solicitată grupa de documentare a IP Bălți.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!