in , ,

(video) Util! Noul Land Rover Defender poate fi acum cumpărat şi în calitate de vehicul comercial

Noul Land Rover Defender Hard Top aduce capacitate de neoprit, utilitate și tenacitate în sectorul comercial 4×4, alături de conectivitatea secolului 21 și confortul premium. Numele Hard Top a fost asociat cu practicabilitatea robustă și capacitatea de transport „du-te oriunde” a primului Land Rover Hard Top, introdus 70 de ani în urmă.

Disponibil atât în caroserie 90, cât şi 110, interiorul durabil al noului model comercial combină un habitaclu cu două locuri – cu opțiunea unui al treilea scaun central – și un compartiment de încărcare spate flexibil, rezistent, care oferă un volum cuprins între 1.355-2.059 de litri.

New 2020 Land Rover Defender Hard Top 0

Toate modelele Defender Hard Top vin cu o zonă marfară practică, cu o partiție fixă de înălțime completă pentru a separa ocupanții de zona de încărcare generoasă. Peretele etanş din mijlocul cabinei sporește securitatea și siguranța, păstrând experiența rafinată de condus a modelului dedicat pasagerilor. Această partiţie în sine vine cu patru cârlige suspendate pe partea spaţiului de încărcare, dar și cu două plase de depozitare din partea cabinei (aici cu referinţă la modelul 110 doar) pentru stocarea de obiecte mici.

Podeaua de încărcare cu lățime completă este complet plată, cu până la șase puncte de fixare integrate, covorașe de cauciuc robuste și un set de spații de depozitare care pot fi încuiate, oferind alţi 58 de litri de depozitare sub podea. O zonă suplimentară sub podea este disponibilă pentru modelul 110 Hard Top, acolo unde în mod normal s-ar găsi picioarele pasagerilor de pe bancheta din spate, oferind cu aceasta alţi 155 de litri de spaţiu de depozitare ascuns. Un atu: întreaga zonă de încărcare este iluminată de cinci ori mai puternic decât într-un Defender obişnuit non-comercial.

În plus, covorașele de cauciuc cu laturi înalte pentru locurile din faţă completează natura robustă a habitaclului, iar atunci când vine momentul pentru a curăța interiorul, acoperitoarele de podea din cauciuc pot fi stropite sau chiar spălate fără probleme cu un jet direct de apă.

Zona de încărcare este accesată prin intermediul hayonului cu balamale laterale, în timp ce portierele laterale spate de pe modelul 110 stimulează caracterul practic și oferă clienților flexibilitatea de a accesa obiecte mai mici situate mai înăuntrul compartimentului, fără a fi nevoie de mutat obiecte voluminoase.

Panourile interioare ale uşilor spate au, de asemenea, un profil slimline unic pentru a maximiza spațiul de încărcare interior. Dacă este necesar, Hard Top 110 poate găzdui un europalet standard datorită hayonului său cu deschidere largă și proporțiilor generoase. Lungimea maximă a obiectelor încărcate nu trebuie să depăşească 1.472 mm pe modelul 110, iar punctele de fixare asigură fixarea în siguranță a încărcăturilor mari.

Clienții pot adăuga inscripţii personalizate siluetei iconice a lui Defender Hard Top, datorită unui panou care înlocuieşte geamurile care sunt de obicei localizate între montaţii posteriori şi portierele posterioare, în timp ce o varietate de rafturi și accesorii pentru acoperiș oferă un domeniu de aplicare suplimentar pentru transportul încărcăturii.

New 2020 Land Rover Defender Hard Top 24

Ambele modele 90 și 110 Hard Top sunt echipate cu suspensie independentă cu arcuri sub formă de spirală, una pneumatică electronică fiind disponibilă ca opţiune doar pe 110. Ambele set-up-uri oferă geometrii off-road remarcabile, o gardă la sol de 291 mm şi unghiuri de atac, degajare şi rampă ca şi cele ale modelelor pentru pasageri – până la 38, 28 și, respectiv, 40 de grade pentru 110 (în Off-Road Height).

Defender Hard Top demonstrează, de asemenea, priceperea impresionantă de remorcare, cu capacitatea de a trage până la 3.500 kg și a rula prin vaduri de apă de până la 900 mm adâncime, capacitate asistată de programul Wade în sistemul Terrain Response 2, care asigură șoferii că pot traversa drumurile inundate cu încredere.

Sistemul inteligent AWD de la Land Rover are un rol esențial în a permite clienților să meargă oriunde. Noul sistem utilizează datele senzorilor de la input-urile șoferului și din împrejurimile vehiculului pentru a varia continuu cuplul pe osii și a-l livra acolo unde este necesar. Acest aranjament de distribuție a cuplului optimizează vehiculul nu numai pentru tracțiune și dinamică pe șosea, dar contribuie, de asemenea, la un consum eficient şi emisii mai mici, fără a sacrifica niciuna dintre capacitățile de off-road de neegalat ale Defender.

De propulsia acestor modele comerciale vor răspunde câteva motoare Ingenium, cuplate la o transmisie automată cu opt trepte şi cu o cutie de transfer cu două viteze. Defender 90 Hard Top dispune de motorizarea D200 cu șase cilindri în linie, cu 200 CP şi 500 Nm de cuplu (pe anumite pieţe D200 va veni cu motor cu patru cilindri în linie, cu 200 CP și 430 Nm).

Defender 110 Hard Top este disponibil cu motoarele diesel cu șase cilindri în linie D250 sau D300, dotate cu tehnologie MHEV și opțiunea de suspensie pneumatică electronică. D250 oferă 249 CP și 570 Nm de cuplu, în timp ce D300 oferă 300 CP și 650 Nm (pe anumite pieţe D240 va veni cu motor cu patru cilindri în linie, cu 240 CP și 430 Nm).

New 2020 Land Rover Defender Hard Top 3 scaled

Clienții Defender 110 Hard Top pot alege din patru specificații: Defender, S, SE și HSE. Acestea oferă o gamă largă de upgrade-uri exterioare și interioare, mai multe opţiuni de jante, inclusiv tapițerie Taurus pe scaune în combinaţie cu echiparea SE sau tapiţerie Windsor în combinaţie cu HSE, toate oferind un amestec unic de confort și durabilitate.

Infotainment-ul de ultimă generație Pivi Pro cu ecran tactil oferă un control imediat și intuitiv al tuturor funcțiilor majore ale vehiculului, inclusiv integrarea fără probleme a smartphone-urilor folosind Apple CarPlay și Android Auto. Tehnologia dual eSIM stă la baza Pivi Pro și sprijină capacitatea Software-Over-The-Air (SOTA), permițând clienților să descarce actualizări pentru o varietate de sisteme ale vehiculelor.

Toate modelele Defender Hard Top dispun de un set cuprinzător de sisteme avansate de asistență pentru șoferi. Printre acestea se numără: 3D Surround Camera, care oferă vizualizarea completă a vehiculului pe ecranul tactil central, ajutând conducătorii auto să manevreze în siguranță în spații înguste sau să poziționeze vehiculul aproape de elementele gata de încărcare; camera ClearSight Rear View care oferă imagini pe oglinda retrovizoare interioară; aplicația smartphone Remote, etc.

În Marea Britanie, preţul de start pentru un Defender 90 Hard Top este de 35.820 lire sterline, iar pentru un Defender 110 Hard Top 43.012 lire sterline, fără taxe.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO: