in , ,

(video) Valtteri Bottas a câştigat pentru a doua oară cursa de pe celălalt mal al Mării Negre, de la Soci

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

Valtteri Bottas şi-a ridicat un nou trofeu după ce acum câteva ore, în după amiaza zilei de duminică, a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, care a avut loc pe circuitul de la Soci. A reuşit din pur noroc, asta după ce colegul său a fost penalizat dublu cu câte cinci secunde!

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Bottas i-a devansat pe olandezul Max Verstappen (Red Bull) şi pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), campionul mondial en titre. Cel mai bun timp de tur tot ele l-a înregistrat, în cel cu numărul 51 dintr-un total de 53.

Plecat din linia a doua, poziţia a treia, Bottas i-a spulberat, cel puţin momentan, visul coechipierului său, Lewis Hamilton, care a pornit din pole position, de a egala recordul de victorii (91) deţinut de Michael Schumacher.

Hamilton a primit două penalizări a câte cinci secunde, care au influenţat parcursul cursei, în final reuşind totuşi să termine pe locul 3 după ce a stors tot ce putea din monopost pentru a nu pierde podiumul.

Au abandonat cursa doar piloţii Carlos Sainz Jr şi Lance Stroll, primul calculând greşit o traiectorie, dar şi dimensiunile coridorului prin care urma să treacă rapid, în raport cu mărimile maşinii, astfel încât într-un final s-a lovit dur într-un colţ de perete.

Următoarea cursă de F1 va avea loc din nou după o pauză de o săptămână, la 11 octombrie, în Germania.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?