in ,

(video) Veste bună: Jaguar F-Type devine mai accesibil datorită unui nou motor turbo

Compania Jaguar introduce unitatea Ingenium de 2.0 litri turbo pentru modelul F-Type. Acum, gama de motoare pentru coupeul britanic este formată din 10 unităţi, iar numărul total de versiuni ale maşinii a ajuns până la 24.

Un Jaguar F-Type cu acest motor nou este cel mai uşor din această gamă, doar 1.524 de kilograme, cu 52 mai puţin decât versiunea de bază precedentă bazată pe un V6 de 3.0 litri.

Noul agregat are patru cilindri şi este capabil să producă 300 de CP şi 400 Nm de cuplu (disponibil între 1.500 şi 4.500 de rpm). Cutia de viteze este una automată cu opt trepte.

Acceleraţia de la 0-96 de km/h o face în 5.4 secunde, iar viteza maximă ajunge la 250 de km/h. Pentru comparaţie un F-Type cu motor V6 cu 340 CP accelerează în 5.3 secunde.

Un Jaguar F-Type cu motor nou de 2.0 litri va putea fi deosebit uşor de alte versiuni printr-un singur lucru – terminaţia eşapamentului.

Din cauza reducerii greutăţii a fost resetată suspensia şi servodirecţia modelului. Standard un F-Type cu un astfel de motor vine cu jante de 18 inci şi pneuri care măsoară 245/45 şi 275/40 (în faţă şi în spate respectiv).

Jante de 19 sau 20 de inci sunt disponibile opţional. Mecanismele de frânare au discuri cu un diametru de 355 mm în faţă şi 325 mm în spate.

Ca şi toate celelalte versiuni F-Type care au suferit un facelift recent, acest automobil va primi blocuri optice cu LED-uri, sistem multimedia cu aplicaţie care permite înregistrarea unui tur şi a telemetriei cu ajutorul unei camere GoPro, noi scaune care sunt cu opt kilograme mai uşoare şi multe altele.

Vânzările modelului din articol vor începe în această primăvară. Preţurile vor varia în dependenţă de ţară, însă în Marea Britanie preţul de start este de 49.900 de euro.

Vezi mai multe detalii despre F-Type facelift: (foto/video) Premieră: Jaguar F-Type facelift şi noul F-Type 400 Sport