in , ,

(video) Vettel era cât pe ce să câştige Grand Prix-ul Canadei, însă Hamilton a fost mai bun

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei şi a redus diferenţa faţă de liderul din clasamentul general, Nico Rosberg, la doar 9 puncte.

Hamilton a plecat din pole, al cincilea la Montreal, pe o strategie cu o singură oprire la boxe, scrie Digisport.

D302106

Rezultatul a fost acelaşi de anul trecut, Hamilton reuşind o nouă dublă pe circuitul Gille Villeneuve. A fost a cincea victorie pe această pistă pentru britanic şi a 45-a în carieră.

Trecând linia de sosire în etapa a 7-a din sezonul actual, Lewis Hamilton a dedicat victoria lui Muhammad Ali, regretatul campion mondial al greilor din boxul profesionist. (“Float like a butterfly, sting like a bee – that one was for Muhammad Ali”, a spus britanicul.)

Sebastian Vettel a sperat până în ultimele 10 tururi că va obţine în sfârşit victoria pentru Ferrari. A plecat excepţional din grilă, unde a fost pe 3, a intrat primul în şicana ce deschidea turul inaugural şi mai apoi s-a desprins de Lewis Hamilton, căzut pe locul secund în urma unui duel roată la roată cu coechipierul Nico Rosberg.

https://youtu.be/Y8caSaJYJ1s

Scuderia a încercat apoi să speculeze prima neutralizare, după doar 12 tururi, şi l-a adus pe Vettel la boxe pentru a schimba pneurile ultrasoft cu cele supersoft. A fost o greşeala de neraparat ulterior.

Strategia ar fi funcţionat probabil dacă am fi avut un safety-car, lucru obişnuit pe pista canadiană. Însă, de această dată, în mod excepţional, nu s-a întâmplat un astfel de eveniment, iar Vettel a mai schimbat o dată pentru a încheia pe locul secund, la 5 secunde de Hamilton.

Valtteri Bottas, pe 3 şi anul trecut, a ajuns din nou pe podiumul din Montreal. Adoptând aceeaşi strategie ca şi Lewis Hamilton, cu o singură oprire la boxe pentru a schimba ultrasoftul cu cauciucul soft, Bottas a făcut o cursă tactică excepţională, fiind unul din cei doar patru piloţi care au încheiat fiecare dintre cele şapte curse de până acum.

Valteri Bottas, care nu mai terminase în primii 3 din Mexic 2015, a reuşit al nouălea podium din carieră.

Pe 4 a încheiat la un pas de un nou podium Max Verstappen, care s-a apărat excepţional în ultimele tururi în faţa lui Nico Rosberg. Evident mai rapid, liderul general s-a împiedicat, însă, de Verstappen, ultima sa tentativă de depăşire – petrecută în penultimul tur – fiind ratată complet.

https://youtu.be/Lr1Eez5-rp0

Rosberg a ieşit în decor, dar a revenit pentru a încheia în faţa lui Kimi Raikkonen şi Daniel Ricciardo, ultimii piloţi care au încheiat cursa în acelaşi tur cu liderul.

Periplul stradal al Formulei 1 continuă, după Monte Carlo şi Montreal. Următoarea cursă este programată weekend-ul viitor, pe noul circuit din capitala Azerbaidjanului.

Vezi şi: (video) Iată cum arată circuitul pe care se va desfăşura în premieră Gran Prix-ul Europei la Formula 1

Iti place articolul?