in , ,

(video) Vezi în trei minute cum este asamblat parţial şi manual noul model sport TVR Griffith

Noul sportcar TVR Griffith a debutat recent şi la evenimentul de prezentare am aflat că iniţial vor fi construite manual doar 500 de exemplare! Pentru că acestea trebuie să ajungă la clienţi abia în 2019, compania britanică exersează şi îşi face câteva maşini de teste.

Procesul de asamblare parţială a unuia dintre primele exemplare pre-serie a fost filmat cu o cameră, timp de mai multe zile, după care a fost montat un timelapse pentru a arăta tot ce s-a făcut în doar câteva minute.

Vezi şi: Videoclipul zilei: 18 luni de restaurare a unui Porsche 911 clasic în puţin peste patru minute

Din imaginile video se poate observa cum sunt montate panourile caroseriei, suspensia, roţile şi motorul, după care acestea sunt scoase. Noul model se mai află deocamdată într-o fază de testare, chiar dacă compania a prezentat o maşină de serie.

Vezi şi: (video) Timelapse interesant. Vezi în trei minute dezasamblarea completă a unui motor Mazda

Construcţia lui Griffith este făcută cu ajutorul oţelului şi fibrei de carbon, asta pentru a nu depăşi greutatea maximă de 1.250 de kilograme. Sub capotă se ascunde un V8 de 5.0 litri, care produce 506 CP. Cutia de viteze este mecanică cu şase trepte.

Caracteristicile finale nu au fost anunţate, însă se ştie că acceleraţia 0-100 de km/h o va putea face în circa patru secunde, iar viteza maximă pe care o va putea atinge este de 320 de km/h.

Vezi mai multe detalii despre model şi cât costă: (foto/video) Premieră mondială: Noul sportcar TVR Griffith

Vezi şi: (video) Un Nissan GT-R GT3 a fost asamblat de Nismo în mai puţin de trei minute

Iti place articolul?