in , ,

(video) Victorie pe muchie de cuţit la Silverstone! Cum Hamilton a câștigat cursa cu doar trei roţi

Lewis Hamilton, campionul mondial en titre, a câştigat acasă Grand Prix-ul de Formula 1 al Marii Britanii, care a avut loc pe circuitul de la Silverstone, cursă în care a plecat din pole position.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Hamilton a reuşit să câştige la limită în faţa olandezului Max Verstappen, care a pornit în cursă de pe poziţia a treia. Pilotul Mercedes-AMG a făcut pană chiar în ultimul tur al cursei, trecând linia de sosire pe trei roţi, dar cu toate acestea Verstappen nu a reuşit să îl ajungă din urmă.

Împreună cu echipa au decis să-şi schimbe pneurile pe unele roşii pentru a înregistra cel mai rapid timp de tur, care într-un final s-a dovedit a fi unul record – 1:27.097. Însă mulţi se întreabă dacă a meritat acest pit stop al lui Verstappen cu adevărat?

Coechipierul lui Hamilton, finlandezul Valtteri Bottas, care a luat startul de pe poziţia secundă, a suferit şi el o pană puţin mai devreme, finisând până la urmă pe locul 11.

Au abandonat cursa Kevin Magnussen (Haas-Ferrari), Daniil Kviat (AlphaTauri-Honda), iar Nico Hulkenberg, care a fost invitat să concureze de partea Racing Point, în locul lui Sergio Perez, a avut ghinionul să nu mai participe din cauza unei defecţiuni tehnice la monopost, descoperite chiar înainte de start.

În ultimele tururi ale cursei atât Hamilton, cât şi Bottas şi Sainz au avut de suferit pene de cauciuc (toţi la stânga frontală), toţi fiind echipaţi cu unele Hard, motiv pentru care cei de la Pirelli au demarat o investigaţie pentru a afla din ce cauză au cedat mai devreme, deşi acest tip de anvelope sunt de regulă cele mai rezistente.

“N-am mai experimentat așa ceva până acum. Ultimul tur a fost unul dintre cele mai dificile pe care le-am avut vreodată. Până în acel moment, totul mergea relativ bine, anvelopele se simțeau grozav și făceam un bun management al acestora. Când am auzit că una din roţile lui Valtteri a dispărut, m-am uitat la a mea și totul părea în regulă. Apoi, dintr-o dată s-a dezumflat brusc cea stângă frontală. A fost un sentiment în care am luat inima în gură şi apoi am încercat să menţin o viteză stabilă fără a deteriora mașina”, a spus Hamilton după cursă.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?