in , ,

(video) Vietnamul intră în calendarul Formula 1 din 2020. Vezi cum va arăta circuitul stradal

Vietnamul va intra în calendarul Formula 1 în 2020, cu Grand Prix-ul vietnamez inaugural care va avea loc în luna aprilie a aceluiași an. Guvernul vietnamez și organizatorii Formula 1 au anunțat că au ajuns la o înțelegere privind organizarea cursei, care va fi prima anunțată sub proprietatea Liberty Media.

Cel mai mare conglomerat al țării, Vingroup, va fi promotorul cursei şi a semnat deja un acord multianual pentru a găzdui Marele Premiu, care se va desfăşura pe un circuit stradal situat în inima orașului Hanoi, capitala Vietnamului.

Circuitul cu 22 de viraje şi cu o lungime de 5,565 de km va fi o pistă stradală semi-permanentă, folosind atât drumurile existente, cât și cele construite în acest scop, pe partea vestică a orașului în vecinătatea stadionului național My Dinh.

Cea mai lungă secţiune va avea o lungime de 1.5 kilometri, pe care monoposturile vor putea atinge viteze de peste 335 de km/h.

Circuitul a fost proiectat în cadrul unei colaborări între echipele F1, compania de proiectare a circuitelor Tilke, precum și prin contribuția autorităților din Hanoi, dar și din Vingroup, iar organul de conducere al FIA face parte din acest proces.

Vietnamul va fi a patra ţară din Asia unde se va desfăşura o cursă de Formula 1, alăturându-se în calendar Chinei, Japoniei și oraşului-stat Singapore. Alături de cursele din Monaco, Singapore și Azerbaijan, cea din Vietnam va fi şi a patra de tip stradal.

Iti place articolul?