in ,

(video) Viral pe internet. Peste 500000 de oameni s-au uitat cum un câine respectă regulile de circulaţie

Unele animalele sunt mai capabile decât unii oameni să înțeleagă intuitiv regulile de circulaţie rutieră și să le urmeze. Cel mai mult dau dovadă de o inteligenţă neaşteptată – maidanezii.

Un exemplu în acest sens este o situaţie filmată cu o cameră de bord, care în mai puţin de 30 de zile a fost vizualizată de peste jumătate de milion de oameni şi cifra continuă să crească.

Vezi şi: (video) Sunt animalele periculoase pentru maşini? Câtorva câini le-a fost pe plac un sedan Toyota

Vezi şi: Videoclipul zilei: Cel puţin 20.000 de raţe au fost motivul creării unui ambuteiaj

Dovada că unele animale înțeleg ce este o trecere pentru pietoni și o folosesc conștient nu este un lucru nou, se întâmplă uneori şi prin Chişinău. Cel mai adesea “protagoniştii” unor asemenea situaţii sunt raţe cu răţuşte, însă în acest caz este un câine din localitatea poloneză Bilcza din regiunea oraşului Kielce.

Înainte de a traversa strada pe o trecere pietonală, a verificat cu atenție cât de sigur este să facă asta prin priviri spre stânga și spre dreapta. Câinele nu s-a mișcat când șoferul în a cărui maşină era camera de bord s-a oprit. Dimpotrivă, animalul a așteptat cu răbdare până când s-a format o fereastră şi pe sensul opus de circulaţie şi doar când a simţit o siguranţă completă a trecut drumul.

O mulțime de comentarii au apărut deja sub videoclip. Majoritatea internauţilor sunt de acord că mulți pietoni ar trebui să ia un exemplu de la acest maidanez, iar şoferii din contra, să le cedeze trecerea şi unor astfel de “pietoni”, dar nu să treacă peste ei.

Vezi şi: (video) Chişinău: A scăpat teafăr pe trecerea de pietoni după ce o maşină a trecut la câţiva milimetri

Vezi şi: Videoclipul zilei: Iată ce a făcut un pieton când a văzut pe trecere un automobil oprit

buton subscribe

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!