in , ,

(video) Volkswagen pregăteşte pentru lansare în această toamnă un nou SUV

Volkswagen nu se poate opri din a aduce pe piaţă noi crossovere şi SUV-uri, urmând să lanseze altul nou deja în această toamnă.

Acesta se va numi T-Cross, va fi construit pe motivele conceptului prezentat în 2016 sub forma unui crossover decapotabil şi va demonstra, potrivit producătorului german, o nouă formă a ceea ce se numeşte SUV.

Din primele informaţii despre noul model, făcute publice, aflăm că maşina va avea o lungime de 4.107 mm. La bază se află platforma modulară MQB-A0 şi se crede că va fi o interpretare off-road a actualului Polo, însă într-o caroserie originală cu gardă la sol semnificativ mai mare.

În cadrul grupului VW îi va avea drept concurenţi pe SEAT Arona şi viitorul model care va deriva din conceptul Skoda Vision X. Însăşi în gama de modele a brandului german, noul T-Cross va fi poziţionat sub T-Roc, care are o lungime de 4.234 de mm.

O deosebire importantă de modelele existente Polo şi Arona este că T-Cross va avea o banchetă spate care se va putea regla longitudinal.

Noul SUV compact va fi disponibil doar cu un sistem de tracţiune pe puntea din faţă. Gama de motoare ar putea fi preluată de la modelul SEAT Arona: benzinare TSI de 1.0 şi 1.5 litri (cu puteri între 95-150 de cai) sau un diesel TDI de 1.6 litri (în variaţii 95-115 CP). Cu siguranţă, în viitor modelul va fi electrificat.

Premiera noului VW T-Cross va avea loc în această toamnă, posibil în cadrul Salonului Auto de la Paris. Iniţial acesta va fi vândut doar în Europa, ulterior urmând să ajungă şi în China sau America de Sud. Iar în 2019 am putea vedea o variantă decapotabilă a lui T-Cross, confirmată deja pentru producţia de serie.

Noul T-Cross va fi cel mai mic reprezentant al familiei de SUV-uri europene a VW, alături de: T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace şi noul Touareg.

Vezi şi: (video) SIAB 2018: Reportaj special – Primul contact cu noul Volkswagen Touareg!

Vezi şi: (foto) Oficial: Conceptul VW Powerful Family SUV a fost numit VW Tharu şi va fi un model global

Iti place articolul?