in , ,

(video) Volvo a început să testeze un camion de salubrizare dotat cu autopilot

Subdiviziunea Volvo – Volvo Trucks – a început să testeze în localităţile din patrie un camion care transportă deşeuri şi este dotat cu sistem de pilotare automată.

Testele sunt organizate de comun cu firma Renova, specializată pe reciclarea deşeurilor, şi acestea vor continua până la sfârşitul acestui an.

Volvo Trucks explică cum funcţionează sistemul său de pilotare automată, implementat pe acest camion.

Atunci când maşina ajunge pentru prima dată pe o stradă necunoscută, aceasta este controlată manual de către un şofer. În tot acest timp sistemele electronice memorează itinerarul şi locurile în preajma cărora stau tomberoanele de gunoi.

Ulterior, când camionul de salubrizare ajunge din nou pe aceeaşi stradă şi o recunoaşte din “memorie”, cel din spatele volanului poate coborî fără nicio grijă din cabină, să activeze sistemul de pilotare automată şi să supravegheze procesul sau să strângă deşeurile care pot cădea.

De asemenea, trebuie de menţionat că acest camion se deplasează de la tomberon la tomberon cu spatele şi poate singur să ocolească obstacolele sau maşinile parcate la marginea străzii!

“Datorită faptului că maşina poate merge cu spatele, şoferul mereu se află în apropiere de compartimentul care face deşeurile compacte şi astfel nu mai are nevoie ca de fiecare dată să urce la volan pentru a mişca maşina din loc. În acelaşi timp, camionul are senzori speciali care îl opresc imediat în situaţii periculoase”, spune un reprezentant al companiei Renova.

Amintim că anul trecut Volvo a început să testeze camioane autonome care pot să circule prin minele subterane.

Vezi mai multe: (video) Un top manager Volvo şi-a pus viaţa în pericol la testele unui camion cu autopilot sub pământ