in , ,

(video) Volvo ne spune de ce V90 este o maşină bună pentru a fi folosită de poliţie

Compania Volvo va livra departamentului suedez de poliţie la începutul anului 2017 un lot de maşini V90.

Înainte de toate, modelul a trecut printr-o serie de verificări serioase, şi asta pentru că automobilele folosite de forţele de ordine trebuie să corespundă celor mai înalte rigori.

https://youtu.be/xVT1hdOK5po

“Este foarte greu să găseşti vreun defect critic în acest automobil. Şasiul, servodirecţia, suspensia, caracteristicile tracţiunii, buna funcţionare a transmisiei – toate elementele au arătat rezultate decente şi trebuie de menţionat că la viteze mari Volvo V90 se comportă predictibil”, scrie serviciul de presă Volvo, citându-i pe şoferii de teste a maşinilor Volvo pentru poliţie.

Cerinţele pentru aceste automobile speciale sunt de regulă mai ridicate decât pentru cele obişnuite. În Suedia, o maşină cu destinaţie specială este evaluată din punct de vedere a organizării spaţiului de lucru, deoarece colaboratorul serviciului nu trebuie să simtă disconfort în timp ce îşi duce slujba.

volvo-v90-police-car_0

Calităţile lui V90 pentru poliţie au fost evaluate după cinci criterii de bază: testul sistemului de frânare, condusul la viteze mari fără risc de a face accident, diverse tipuri de manevre sub formă şerpuită, schimbul rapid al poziţiei pe carosabil, etc.

Volvo V90 s-a ales cu cea mai ridicată notă finală din istoria testării maşinilor poliţiei din Suedia – 9.2 puncte din 10 posibile.

Vezi şi: (foto/video) Volvo prezintă S90 & V90 R-Design

volvo-v90-police-car_1

De modificarea break-ului Volvo pentru condiţii extreme de condus s-a ocupat o subdiviziune specială care construieşte maşini cu destinaţie specială. Astfel, a fost modificată suspensia care a devenit mai rigidă şi mai dură, frânele au devenit mai performante, iar la interior au fost instalate toate dispozitivele care asigură o comunicare radio. Evident există sirene şi un girofar.

Procesul de transformare a unui V90 obişnuit în unul pentru poliţie durează o săptămână.

Poliţia din Suedia va fi prima care va primi maşini de acest gen. Compania intenţionează să vândă asemenea automobile pentru autorităţile din Norvegia, Italia, Marea Britanie şi Olanda.

volvo-v90-police-car_2

volvo-v90-police-car_3

Iti place articolul?