in , ,

(video) Volvo povesteşte ce dotări esenţiale va avea noul XC40 şi anunţă data premierei sale

Şeful Volvo Hakan Samuelsson a anunţat pe contul său de Twitter că au mai rămas doar câteva săptămâni până când noul XC40 va fi dezvăluit, iar în prezent au loc ultimele teste în Barcelona.

În acelaşi timp, filiala poloneză a mărcii a dezvăluit data exactă a prezentării maşinii şi aceasta va avea loc peste 13 zile, la 21 septembrie 2017. Locul unde se va desfăşura evenimentul nu a fost dezvăluit oficial, însă s-ar putea întâmpla în Suedia.

Până atunci, Volvo ne mai spune câteva detalii despre ce dotări va avea crossoverul. Aflăm deci că în habitaclu va exista un sistem multimedia care este disponibil deocamdată pe noul SUV XC60 şi pe maşinile din seria 90. Acesta se numeşte Sensus şi va fi afişat pe un ecran tactil cu poziţionare verticală.

Vezi şi: Fotografii spion au intrat în noul Volvo XC40. Iată cum îi arată interiorul

Pe lângă acesta, noul Volvo XC40 va dispune de un şir de sisteme de siguranţă şi asistenţi electronici, de asemenea preluaţi de la modelele mai mari în gamă. Mai exact este vorba despre un sistem de supraveghere video la 360 de grade, funcţie care urmăreşte şi preîntâmpină ieşirea maşinii de pe carosabil, sistem de avertizare despre o maşină care se apropiere la deplasarea cu spatele, dar şi funcţie de frânare automată cu posibilitatea detectării pietonilor şi bicicliştilor.

Vezi şi: (video) Volvo ne spune cât de spaţios şi aranjat va fi interiorul noului XC40

Volvo XC40 functii 1

Cel mai mic crossover Volvo va primi şi un cruise control activ numit Pilot Assist. Cu acesta se va putea rula semi-autonom, iar sistemul electronic va fi capabil să menţină automat o distanţă faţă de autovehiculul care merge înainte.

Vezi şi: (video) Volvo începe campania de promovare a noului XC40. Ne spune ce culori şi materiale va avea

Amintim că Volvo XC40 va fi primul model de serie al mărcii care va fi construit pe baza platformei modulare CMA. Maşina va fi produsă în Belgia. Prima fotografie oficială cu noul XC40 a scăpat pe internet la sfârşitul lunii iulie.

Vezi şi: (foto) Volvo a arătat întâmplător posteriorul noului crossover XC40