in ,

(video) Volvo vrea să stabilească cu ajutorul lui Iron Knight un record mondial de viteză

The Iron Knight este rezultatul unei colaborări unice între tehnicienii, inginerii şi designerii Volvo Trucks. Cu excepţia motorului şi a transmisiei I-Shift Dual Clutch fabricate în serie, autocamionul are o construcţie specială.

Cu o putere permanentă de 2.400 CP, autocamionul va încerca să stabilească noi recorduri internaţionale de viteză. Cursa pentru stabilirea recordului va fi transmisă pe canalul Volvo Trucks de pe YouTube la 24 august.

O provocare dificilă şi un proiect de vis pentru cei pasionaţi de tehnică. Astfel a descris echipa din spatele modelului The Iron Knight sarcina de a proiecta acest autocamion special.

Lanţul cinematic se bazează pe aceeaşi unitate montată pe modelul Volvo FH de serie, dar motorul a fost adus până aproape de limite pentru a produce o putere maximă.

„Am dorit să creăm noi abordări ale soluţiilor tehnice şi de proiectare. Intenţia noastră este de a transferă unele dintre aceste elemente pe autocamioanele noastre fabricate în serie“, spune Claes Nilsson, Preşedinte şi CEO Volvo Trucks.

volvo-fh-the-iron-knight (1)

Motorul autocamionului construit special pentru doborârea recordurilor, montat în mijloc, este o unitate D13 de 12.8 litri volum modificată semnificativ, cu intercooler răcit cu apă şi patru turbocompresoare, care produce 2.400 CP şi un cuplu de 6.000 Nm.

Sistemele electrice şi electronice au fost reduse şi software-ul a fost reprogramat. Toate acestea pentru că motorul perfect reglat să poată comunica în mod optim cu transmisia I-Shift Dual Clutch, acelaşi model care echipează autocamioanele Volvo FH.

volvo-fh-the-iron-knight (2)

Singura ajustare la nivelul cutiei de viteze este ambreiajul ranforsat, necesar pentru a gestiona cuplul motor maxim extrem de înalt.

„Pentru a doborî un record mondial de viteză este necesară o performanţă excepţională. I-Shift Dual Clutch este cea mai bună transmisie posibilă în acest sens, deoarece menţine cuplul pe roată motoare în timpul schimbării treptei de viteză, exact ca o maşină de curse. Datorită acestui element, The Iron Knight poate accelera fără a pierde timp preţios atunci când schimbă treptele de viteză“, explică Niklas Öberg, inginer de testare la Volvo Trucks.

volvo-fh-the-iron-knight

The Iron Knight este un tribut adus modelului Volvo FH. Tehnologia şi designul se completează reciproc şi absolut toate detaliile, de la grilă frontală, până la deflectoarele laterale, îndeplinesc o funcţie precisă.

„Cabina este construită din fibră de sticlă şi proiectată pentru a învinge rezistenţa aerului până la un minim absolut. Deflectoarele laterale conferă autocamionului un aspect impresionant, cu circuitele mari de aer care alimentează autocamionul cu aer pentru răcire. The Iron Knight are un design atrăgător, care emană forţă, inspirat din modelul actual Volvo FH. Este suficient să priveşti vehiculul pentru a realiza că este un autocamion extrem de rapid. Chiar şi atunci când staţionează, pare că este în mişcare“, spune Nigel Atterbury, designer senior la Volvo Trucks.

volvo-fh-the-iron-knight (3)

Avându-l în spatele volanului pe şoferul de curse Boije Ovebrink, The Iron Knight va încerca să doboare recordul mondial la două categorii: 500 şi 1.000 de metri, cu pornire de pe loc.

Amintim că pe 24 august anul curent, cursa pentru doborârea recordurilor va putea fi vizionată pe canalele Volvo Trucks de pe reţelele de socializare şi Youtube.

T2016_0318

T2016_0310

Iti place articolul?