in , ,

(video) Zece opțiuni de top din 2018. Cele mai bune mașini ale anului

Consumer Reports, unul dintre cele mai populare ghiduri americane, a realizat un top 10 cu cele mai bune oferte auto incluse în 10 segmente diferite de maşini. Printre acestea se numără modele compacte, de lux, de dimensiuni medii, mari, SUV-uri şi altele.

La întocmirea clasamentului s-a evaluat performanța, fiabilitatea, satisfacția proprietarului și siguranța oferită de un automobil. Fiecare din cele incluse în listă a fost supus la verificări și evaluări minuțioase în cadrul centrului de testare a Consumer Reports.

Unele dintre acestea au avut caracteristici prevăzute de către specialiștii portalului în baza experienței lor, de exemplu, fiabilitatea pe o perioadă lungă de timp, precum și practica exploatării de către proprietari pentru a le evalua satisfacția.

Testul rutier: Scorul obţinut se bazează pe cel puţin 50 de teste și evaluări efectuate la centrul de testare automată de către personal experimentat.

Fiabilitatea: Scorul obţinut se bazează pe faptul rezistenţei automobilelor noi la diferite probleme, a celor mai frecvente, raportate de interviaţi într-un sondaj care a cuprins peste 500.000 de proprietari de maşini.

Satisfacția proprietarului: S-a evaluat satisfacţia unui deţinător de automobil în funcție de procentajul de proprietari chestionați, care spun că ar cumpăra definitiv același vehicul din nou.

Siguranța: Toate autoturismele recomandate trebuie să se comporte bine în testele de evitare a accidentelor și să ofere protecție eficientă ocupanților în cazul testelor realizate de organizații guvernamentale sau companii de asigurării. Modelele cu avertizare standard în caz de coliziune frontală și/sau frânare automată de urgență oferă puncte bonus.

FOTO: autoguide.com

TOP 10 oferte pe piaţa auto în 2018:

  • Automobil compact – Toyota Corolla

Vezi şi: (video) Test Drive: Toyota Corolla facelift

Acest sedan practic și eficient din punct de vedere al consumului de combustibil are toate calitățile pe care le caută cumpărătorii de mașini de mici dimensiuni, susținut de istoria sa de fiabilitate. În ciuda proporțiilor sale compacte, Corolla are un interior relativ spațios, inclusiv pentru pasagerii din spate.

Manipularea este sigură, iar calitatea călătoriei este mai mult decât bună pentru categoria din care face parte. Motorizările cu putere medie nu îi vor excita mult pe șoferi, dar compromisul este o economie de combustibil semnificativă în ansamblu.

De asemenea, foarte semnificativ: această mașină este dotată standard cu caracteristici avansate de siguranță, care includ sistem de preîntâmpinare în cazul unor coliziuni frontale, detectarea pietonilor, frânarea automată de urgență, avertizarea de ieșire în afara benzii de circulație și asistența pentru menținerea benzii de rulare.

Corolla este o achiziție inteligentă care nu vă va dezamăgi.

Bolt-ul demonstrează că mașinile electrice nu trebuie să-și ceară scuze pentru lipsa performanței de conducere. Acest hatchback cu aspect distinctiv oferă o accelerație rapidă și manevrabilitate bună, plus o autonomie de 400 de kilometri la un cost destul de redus.

Electromobilul are un set de acumulatori cu o capacitate de 60 de kWh, care deține o încărcătură generoasă, reducând din agitaţia că se poate rămâne fără energie și blocat. Poziţia şoferului într-un Bolt este una ridicată, vizibilitatea fiind comodă şi la egalitate cu cea a unui SUV compact.

La fel ca majoritatea mașinilor electrice, Bolt este silențios, iar zgomotul şi vântul din afară se aude la un nivel minim în interior. Unei persoane care va conduce o asemenea maşină îi va lua puţin timp pentru a se obişnui cu numeroasele comenzi.

Toată lumea intervievată de Consumer Reports a spus că GM a realizat un impresionant spectacol cu ​​Bolt.

  • Automobil compact de lux – Audi A4

A4 strălucește prin faptul că este sportiv, luxos și bine “lustruit” într-un segment care este populat de super staruri. Este foarte satisfăcător la capitolul manipulare, cu o manevrabilitate sigură, asigurată de ruliul minim al caroseriei și de direcția receptivă.

Motorul puternic cu patru cilindri şi cu turbo compresor, accelerează cu gust, dovedind că dorește să facă o evadare rapidă, dar nu goleşte portofelul la pompă.

În cabina lui A4 şoferul este întâmpinat de un interior de înaltă calitate. Toate comenzile sunt precise, au un aspect curat și modern. Scaunele din față sunt ferme, dar confortabile, însă spațiul pentru pasagerii din spate este puţin restrâns.

Audi A4 este un sedan care dispune de o avertizare standard de coliziune frontală și de un sistem de frânare automată de urgență.

  • Automobil de mărime medie – Toyota Camry

Vezi şi: (video) Test Drive: Noua generație Toyota Camry – Premieră!

Camry și-a câștigat reputația de sedan competent pentru familişti și bine finisat. Cu reproiectarea sa recentă, Toyota i-a adăugat mai mult stil şi manevrabilitate. La capitolul economie de combustibil este aproape echivalent cu fratele său mai mic Corolla, iar în variantă hibridă se apropie de cifrele care pot fi înregistrate de un Prius.

Camry oferă o manevrabilitate cu o tentă sportivă, o călătorie stabilă și un habitaclu liniștit. (În SUA se pot comanda versiunile SE și XSE care permit cumpărătorilor să opteze pentru sportivitate în detrimentul liniștei și confortului).

Avertismentul cu privire la o eventuală coliziune frontală, frânarea automată de urgență și avertizarea în caz de părăsire a benzii de circulație sunt standard, iar un sistem de monitorizare a unghiurilor moarte și unul de avertizare privind un pericol la deplasarea cu spatele de asemenea pot fi comandate.

  • Automobil de dimensiuni mari – Chevrolet Impala

Impala continuă să fie o bijuterie între mașinile de dimensiuni ceva mai mari comparativ cu o Toyota Camry, oferind o experiență de conducere mai apropiată de cea a unei maşini de lux.

Cabina spațioasă și liniștită este bine îmbrăcată cu materiale de înaltă calitate și ornamente. Comenzile sunt intuitive și ușor de utilizat, inclusiv sistemul de infotainment bogat în caracteristici.

Scaunele confortabile ştiu să-i sprijine bine pe pasagerii faţă, iar cele din spate sunt generos proporționate. Călătoria lină este un adevărat punct de vedere, iar cele mai mici denivelări sunt absorbite de suspensie ca un burete.

Manipularea este lăudabilă, la fel cum sunt sistemele de siguranţă şi asistenţă disponibile. Favorit este un motor V6 pentru puterea lui abundentă. Dacă îşi va lua cineva un Impala atunci decizia îi va fi una înțeleaptă.

  • Monovolum – Toyota Sienna

Monovolumele sunt o soluție finală pentru oamenii care fac multe călătorii ori preferă să se mute des cu traiul. În acest segment, Sienna oferă cel mai bun pachet de dotări necesare.

Lista sa lungă de plusuri include o plimbare confortabilă și o propulsie energetică care mai aduce şi o economie de combustibil respectabilă. Cei care caută un monovolum cu tracțiune integrală realizează rapid că Sienna este singura opțiune.

Cabina este spațioasă, cu scaune confortabile rabatabile, care pot exista într-un număr total de opt unităţi. Interiorul este frumos decorat, în nivele de echipare de top fiind tapiţat cu materiale premium și inserţii din materiale scumpe.

Există şi nivele de echipare fanteziste care oferă adevărate “șezlonguri” pe al doilea rând de scaune, completate cu suporturi pentru picioare.

Rezistența sa puternică și caracteristicile avansate de siguranță fac din Sienna o alegere savuroasă.

Acesta este un SUV mic, practic, inteligent ambalat, care recompensează cu economia de combustibil, spațiul, vizibilitatea și fiabilitatea sa. Este ușor să intri și să ieși din el, există mult spaţiu pentru pasageri și se conduce bine.

Motorul standard de 2.5 litri oferă performanțe decente şi în paralel oferă o eficiență excepțională în ce priveşte consumul de combustibil. Alt agregat cu turbo compresor disponibil, cu patru cilindri, îl transformă pe Forester într-o mașină mult mai sportivă. Sistemul său de tracțiune integrală este standard și asigură o aderență tenace pe orice vreme.

Călătoria într-un Forester este confortabilă și manevrabilitatea îi este receptivă. Principalele caracteristici de siguranță, cum ar fi avertizarea cu privire la o coliziune frontală și frânarea automată de urgență sunt disponibile în majoritatea nivelelor de echipare în complexul Subaru EyeSight.

Forester-ul este o alegere înțeleaptă a unui partener de călătorie plăcut şi de nădejde.

  • SUV compact de lux – BMW X3

Vezi şi: (video) Test Drive: Am testat noua generație BMW X3 – Premieră

Reproiectat pentru 2018, X3 se află în fruntea categoriei din care face parte. Acest SUV compact de lux combină plăcerea de a conduce, confortul, tehnologiile și utilitatea într-un pachet atrăgător. Puterea sa este “netedă” și se arată aproape imediat când este apăsat acceleratorul într-o maşină cu motor turbo cu patru cilindri.

Manipularea sportivă și ascuţită îi încurajează pe șoferi să caute drumuri cu mai multe curbe. Suspensia fermă aduce un simţ de siguranță și încredere, X3 fiind capabil să facă o treabă bună şi pe drumuri denivelate sau prin vaduri de apă.

Datorită faptului că este extrem de silențios, bogat în dotări, are scaune confortabile și un sistem infotainment ușor de utilizat, este mai mult decât sigur că X3 îi va încânta pe cei care caută un SUV premium și distractiv de condus.

SUV-urile cu trei rânduri de scaune au devenit favorite pentru multe familii. Acestea asigură o tracţiune bună pe orice timp și suficient spațiu în interior, dar fără a arăta ca un monovolum. Highlander se remarcă în această mulțime de oferte de pe piaţă cu performanțe bune, economie de combustibil și fiabilitate.

Este preferat pentru caracteristica: suficient de mare pentru a găzdui până la opt pasageri şi suficient de mic pentru o parcare relativ uşoară.

Highlander merge bine, iar manevrabilitatea lui este sigură. Actualizările recente au îmbunătățit consumul de combustibil și puterea. Și caracteristicile avansate de siguranță sunt acum standard în întreaga gamă.

În general, Highlander este o alegere rațională, care va atrage majoritatea cumpărătorilor care caută un SUV bine finisat și foarte funcţional, cu trei rânduri de scaune.

Cel mai bine vândut vehicul din America este o reală forță de muncă impresionantă și în acelaşi timp inovativă. F-150 ştie să stea înaintea concurenţilor datorită designului care i-a adus o reducere de greutate, dar şi a motorului cu şase cilindri cu turbo compresor.

Această strategie oferă la un consum de sub 15 litri, o accelerație rapidă și o capacitate de remorcare uriaşă de la motorul puternic V6 turbo de 2.7 litri.

Caracteristicile inteligente abundă, de la sistemul infotainment SYNC 3 la Pro-Trailer Backup Assist, ceea ce simplifică sarcina dificilă de a menţine sub control o remorcă.

Cabina are nişte scaune spate destul de generoase și spațiu suficient pentru unelte și multe alte lucruri. În cele din urmă, F-150 nu va oferi o plimbare ușoară ca un autoturism sau un SUV, dar este un camion excelent.

Apariția unor maşini în clasamentul din acest an era de așteptat, de exemplu – Ford F-150 și Toyota Camry. Neașteptată însă a fost includerea modelului Chevrolet Bolt, care îi are ca rivali serioși pe Toyota Prius și Nissan LEAF.

O situație similară este cu Toyota Sienna, în prezența unor rivali mai moderni, cum ar fi Chrysler Pacifica sau Honda Odyssey.

Vezi şi: Sondaj printre 37000 de şoferi: 19 cele mai fiabile maşini în exploatare de cel mult trei ani

Vezi şi: Top 10 maşini noi care i-au dezamăgit pe proprietari şi care le-au întrunit toate aşteptările în 2017

Iti place articolul?