(video) ZF a dezvoltat un tip de airbag exterior lateral. Poate reduce vătămarea ocupanţilor cu până la 40%

Distribuie:
 • 23
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Siguranța activă și pasivă a fost în mod tipic clasificată separat, iar producătorul german de componente pentru automobile ZF îşi doreşte să diminueze puțin această linie, odată cu dezvoltarea unor airbag-uri externe de pre-coliziune.

Împreună cu tehnologiile electronice sofisticate de la bord, în cazul unui potenţial impact lateral, perna de aer se declanşează imediat înainte de coliziune. Grupul german a mai arătat şi prototipul unei perne de aer care include şi o bară metalică care are menirea să reducă şi mai mult deformările care pot ajunge în habitaclul maşinii lovite.

Sistemele de reținere, cum ar fi airbag-urile, suferă modificări de fiecare dată în autovehiculele care includ configurații noi de scaune, ceea ce reprezintă un nou set de provocări pentru sistemele airbag.

„Siguranța ocupanților este esențială atunci când dezvoltăm noi sisteme de conducere automată și autonomă”, a declarat șeful departamentului de siguranță pasivă ZF Michael Büchsner.

Airbagul pre-coliziune este conceput pentru a fi instalat extern din partea laterală a vehiculului și are menirea principală de a servi drept o zonă de deformare suplimentară în caz de accident. Testele au arătat că un obiect, în acest caz un vehicul, care intră în pernă şi ulterior atinge şi caroseria, este mai puţin periculos pentru ocupanţi, asta pentru că severitatea rănirii pasagerilor se poate reduce cu până la 40%.

De asemenea, airbag-ul intern este dezvoltat pentru a reduce riscul coliziunii cu componentele structurale interioare, iar aceste tehnologii trebuie adaptate la noile poziții de ședere care pot fi introduse în viitoarele autoturisme autonome care ar putea să nu aibă montanţi centrali, de exemplu, spune ZF.

„Noile cerințe de testare ale Euro NCAP, programate să fie introduse până în 2020, extind cerințele de siguranță a ocupanților pentru partea îndreptată față de aceştia în cazul unui impact lateral. În viitor, airbag.ul lateral poate fi necesar pentru a primi un rating de siguranță de 5 stele”, a declarat Norbert Kagerer, șeful departamentului de dezvoltare la divizia de sisteme pasive de siguranță.

Vezi şi: (video) Care a fost prima maşină dotată cu un airbag? Şapte lucruri pe care nu le ştiai despre acest dispozitiv

În altă parte a cabinei mașinii, sistemele de reținere suplimentare vor trebui să se adapteze diferitelor aspecte, cum ar fi scaunele mobile. Acestea pot permite ocupanților mașinii să-și încline scaunele sau să se îndrepte spre alte direcții, iar sistemele de reținere cum ar fi centurile de siguranță și airbagurile vor fi integrate din ce în ce mai mult în scaunul însuși pentru a-și proteja ocupanții.

Aceste airbag-uri adaptive, cu un contur dublu, au fost dezvoltate în acest scop și sunt concepute pentru a se adapta pozițiilor variate ale ocupanților și pentru a se adapta la libertatea de mișcare oferită de autoturismele autonome.

Vezi şi: (video) Primul airbag pentru acoperişul panoramic a fost creat de o companie din cadrul Hyundai Group

Airbag-urile, în general, sunt supuse, de asemenea, tendinței de reducere a greutății în industria automobilelor, iar ZF a dezvoltat un tip de airbag pentru genunchi, care este cel mai ușor din industrie.

O carcasă fabricată mai degrabă din țesături decât din metal contribuie la o reducere a greutății de până la 30% față de unitățile convenționale, iar producția în masă a acestor airbag-uri ușoare pentru genunchi este planificată să înceapă în 2019.

Vezi şi: (video) Premieră: A fost prezentat primul scaun auto pentru copii care are airbag-uri integrate

Nici o mențiune despre airbag-uri nu poate trece cu vederea volanul, şi aici, elementul de control primar al unei mașini va evolua, de asemenea, odată cu dezvoltarea unor vehicule din ce în ce mai autonome. Forma clasică a volanului va fi îmbinată cu alte forme și va oferi, de asemenea, o mai mare libertate de mișcare împreună cu mecanismele de pliere.

Noile dezvoltări ale airbag-ului șoferului vor urma, pentru că probabil vor trebui să coexiste cu afișaje integrate, a conchis ZF.

Vezi şi: (video) Euro NCAP a numit cel mai sigur SUV, sedan pentru familie şi hatchback compact al anului 2018


Distribuie:
 • 23
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...