in , ,

Videoclipul zilei: Ascultă cum porneşte motorul unei maşini supersonice cu 135000 de CP

Compania SSC Programme Ltd a pornit pentru prima dată motorul unei maşini supersonice pe care o dezvoltă şi care produce 135.000 de cai putere! Cu ajutorul lui Bloodhound SSC se doreşte stabilirea unui record mondial de viteză.

Maşina în mişcare va fi arătată la sfârşitul lunii octombrie curent pe aerodromul britanic Newquay-Cornwall, însă acolo se vor face doar nişte teste. În cazul în care va fi înregistrat un succes, recordul se planifică a fi stabilit în anul 2018.

Proiectul Bloodhound SSC se dezvoltă deja de puţin peste 10 ani de zile şi momentul în care se dorea stabilirea recordului a fost amânat de nenumărate ori.

Unitatea de propulsie de pe această maşină-monstru este compusă dintr-un motor cu reacţie produs de Rolls-Royce şi folosit pe avionul de vânătoare Eurofighter Typhoon, un alt motor hibrid de rachetă care se conectează doar după ce este atinsă o viteză de 1.046 de km/h şi un propulsor V8 turbo de 5.0 litri, marca Jaguar, care este folosit doar pentru pomparea combustibilului.

Creatorii lui Bloodhound SSC cred că automobilul cu o greutate de şase tone pe care l-au făcut va putea atinge în aproximativ 55 de secunde o viteză care va depăşi 1.600 de km/h, de 1.4 ori mai mare decât viteza sunetului.

În prezent un record în acest sens îi aparţine maşinii reactive Thrust SSC – 1227.667 km/h.