in , ,

Videoclipul zilei: Un Volvo vechi a fost echipat cu un motor de tanc de 38.8 litri

Videoclipul zilei de astăzi vine din Suedia, acolo unde un localnic a făcut o maşină foarte ciudată. Un oarecare Victor Jonsson a montat pe un vechi Volvo PV544 produs în anul 1960 un motor diesel de la un pod de asalt mobil.

Credeţi că a fost un lucru uşor? Nu! Victor a fost nevoit să extindă şasiul bietului Volvo cu aproximativ şase metri şi să-i instaleze o suspensie de la un pick-up produs de General Motors, scrie The Drive.

Vezi şi: (video) No comment: Un tanc a derapat şi a intrat într-un stâlp din centrul oraşului Minsk

Motorul în cauză este unul V12 diesel care are un volum de 38.8 litri, împrumutat de la un Brobandvagn 971. Anterior, un astfel de agregat era montat pe un tanc T-55 de producţie sovietică.

Brobandvagn 971 – pod de asalt mobil de producţie suedeză

Propulsorul cântăreşte aproximativ o tonă şi generează 520 de CP şi 2.300 Nm de cuplu. Pentru comparaţie, motorul obişnuit care se afla sub capota acestui Volvo, producea 66 CP şi 117 Nm dintr-o unitate cu patru cilindri în linie şi un volum de 1.6 litri.

Vezi şi: (foto/video) Armata Naţională a scos pe traseul M14 un tanc modificat pentru a ajuta şoferii blocaţi

Pentru a putea conduce o astfel de maşină, Jonsson a asamblat un reductor planetar care reduce cuplul până la 700 Nm. Pe roțile din spate, toată puterea este transmisă cu ajutorul unei cutii de viteze automată marca ZF, preluată de la sedanul diesel BMW 525 TDS.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Iti place articolul?