in

Viitorul Land Rover Defender va avea și o versiune electrică

Chiar dacă Land Rover a întrerupt producția lui Defender încă în 2016, este cunoscut faptul că legendarul off-roader britanic va avea un succesor chiar în 2018, compania își dorește astfel să celebreze cei 70 de ani ai modelului.

LR Defender DC100

Printre versiunile de propulsie ce vor fi oferite pe viitorul Defender se pare că va fi și o versiune electrică. Ba mai mult, din câte se pare, viitorul Defender va avea o caroserie din aluminiu și va avea multe elemente asemănătoare cu Discovery 5 și Range Rover.

Bineînțeles vor exista două variante ale modelului, cu ampatament scurt și lung, la fel nu vor dispărea propulsoarele pe benzină sau turbo diesel. În ultimul caz s-ar putea să vedem motorul Ingenium de 2.0 litri văzut și pe Discovery Sport.

Vezi şi: (foto) Cel mai scurt Range Rover Sport din istorie sau cum este testat noul Defender

Însă potrivit ultimelor zvonuri Land Rover va merge și mai departe, oferind versiuni electrificate sau chiar full electrice pentru Defender. Din păcate nu se cunoaște absolut nimic despre puterea și autonomia acestora, și în general compania face tot posibilul ca nimic să nu se afle despre viitorul Defender până la lansare. Nu va exista nici măcar un concept care să prefațeze mai bine modelul de serie.

Și există motive întemeiate pentru asta. Land Rover deja s-a lovit de situația în care producătorii chinezi de automobile îi copiază. Probabil vă reamintiți de Landwind X7 un model copiat în totalitate după Range Rover Evoque. Britanicii au cerut ca acest model să nu fie produs, din moment ce mai mulți clienți de X7 puneau logo-urile Land Rover pe copia chineză, însă fără prea mare rezultat.

Vezi şi: (foto) Accidentul anului: Un Range Rover Evoque s-a întâlnit cu o copie de a sa