in

Viitorul RS Q8 ar putea deveni cel mai puternic model din gama Audi

Noul Audi Q8 a fost prezentat recent, însă germanii nu se opresc doar la versiunea de bază. În prezent au fost deja surprinse la teste viitoarele modele SQ8 şi RS Q8, care se vor deseobi cel puţin prin kituri aerodinamice exterioare, propulsoare şi terminaţiile eşapamentului (două duble sau ovale).

Colegii britanici de la Autocar au intrat în posesia primelor informaţii despre cel mai performant Audi Q8 şi scriu că va fi cel mai puternic model al mărcii, depăşind numărul de CP generaţi de acelaşi R8 V10 Plus. Se va datora acest lucru utilizării unităţii de propulsie hibride de pe Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Render: xtomi.blogspot.com

Informaţiile preliminare arată că sub capota SUV-ului va fi montat un V8 biturbo de 4.0 litri cu 550 de CP şi un alt motor electric, care va genera 136 de CP. În total, pe modelul Panamera, combinaţia pune la dispoziţie 680 de CP şi 850 Nm de cuplu. Pentru comparaţie, un R8 V10 Plus produce doar 610 CP şi 560 Nm.

Cutia de viteze va fi una robotizată cu opt trepte şi dublu ambreiaj. Tracţiunea nu va fi alta decât integrală quattro. Aceste două componente vor ajuta SUV-ul sport să accelereze până la 100 de km/h în 4.0 secunde.

Pentru că va fi şi un plug-in hybrid, viitorul RS Q8 se va putea încărca inclusiv de la o priză casnică pentru a se putea deplasa în jurul a 50 de kilometri doar pe bază de energie electrică.

Printre alte dotări de bază pe care le va avea, se prevede o suspensie pneumatică adaptivă, sistem de control al vectorului de tracţiune, stabilizatori electromecanici, roţi directoare spate şi altele.

Amintim că noul SUV Audi Q8 a fost arătat lumii la începutul lunii iunie curent. Când vor fi lansate cele două versiuni sport deocamdată nu se cunoaşte.

Vezi şi: (update/video) Noul Audi Q8 a fost prezentat. Cum s-a încheiat povestea din mini serialul în care a participat

What do you think?