in

Volvo anunţă transformarea subdiviziunii Polestar într-un producător separat de electromobile sport

Compania Volvo a luat decizia de a transforma subdiviziunea Polestar, care anterior se ocupa de crearea unor versiuni sport a modelelor din gama mărcii suedeze, într-un producător separat care va construi maşini sport cu propulsie electrică.

Noul constructor de maşini va fi condus de unul dintre oamenii care a creat designul actual al maşinilor din seria 90, vicepreşedintele departamentului design, Thomas Ingenlath.

Volvo polestar director 0
FOTO: Thomas Ingenlath

Director operaţional al Polestar va fi Jonathan Goodman. Anterior acesta a ocupat postul de vicepreşedinte al departamentului comunicare corporativă a Volvo.

Vezi şi: Volvo a ales pentru Polestar calea pe care trebuie să o urmeze. Iată cum vor fi modificate maşinile

Volvo polestar director 2
FOTO: Jonathan Goodman

Mai multe detalii despre noul producător, Volvo a spus că va dezvălui în această toamnă. Acum se ştie că viitoarele modele Polestar nu vor fi construite sub marca Volvo, ci vor ieşi pe piaţă sub brand propriu.

Paralel, Polestar va continua să dezvolte pachete de performanţă pentru maşinile Volvo, însă acestea vor fi numite Polestar Engineered.

Volvo polestar director 1
Logoul Polestar care îl vom vedea pe maşinile sale

Amintim că Polestar a devenit proprietate Volvo în anul 2015, atunci când suedezii au cumpărat 100 de procente din acţiunile atelierului de tuning. Polestar are şi o echipă de curse care este numită Cyan Racing.

Vezi şi: (video) Volvo S60 Polestar a stabilit un record de timp pe Nurburgring şi acest lucru s-a ţinut în secret