in

Volvo confirmă: Noua generaţie a seriei 40 va fi compusă din trei membri

Volvo va dezvolta în următorii ani trei modele compacte pe o nouă platformă modulară, dar şi unităţi de propulsie cu trei cilindri acompaniate de motoare electrice.

După depăşirea pragului psihologic de 500.000 de unităţi comercializate pe parcursul anului 2015, Volvo şi-a propus să ajungă la 800.000 de maşini vândute într-un an, în viitorul nu foarte îndepărtat.

175940_Volvo_V40_T5_AWD_Cross_Country_Location_3_4_Front

Una dintre strategii este dezvoltarea a trei modele pe o nouă platformă modulară compactă (CMA) care va reprezenta principalul punct de reper al gamei constructorului suedez.

“Seria 40 va fi inima brandului”, anunţă Hakan Samuelsson, şeful Volvo.

Primul model care va fi lansat pe noua platformă este Volvo XC40, iar acesta va fi urmat de o nouă generaţie Volvo V40 şi de resuscitarea modelului Volvo S40, a cărui producţie a încetat în 2012. Cele trei modele vor utiliza motoare cu combustie internă cu trei şi patru cilindri.

175948_Volvo_V40_Momentum_Inscription_Cross_Country_and_R_design_Location

În plus, vor exista şi versiuni hibride, care vor beneficia de unităţi cu trei cilindri şi motoare electrice. Una dintre explicaţii este că Volvo se aşteaptă ca şoferii să aleagă din ce în ce mai mult versiunile hibride în locul motorizărilor diesel, inclusiv că urmare a scandalului Dieselgate.

Toate aceste modele vor fi comercializate la nivel global, element care va ajuta Volvo să-şi crească vânzările.

Sursa: Automarket

Iti place articolul?