in

Volvo extinde producţia lui XC40 din cauza cererii mari şi anunţă primele detalii despre succesorul lui V40

Volvo Cars anunţă că extinde capacitatea de producţie a uzinelor sale din Europa şi China pentru a satisface cererea de XC40. La momentul de faţă, pe lista de comenzi primite se numără circa 80.000 de exemplare!

Volvo

Ajustările necesare vor fi făcute la uzina din Ghent, Belgia, şi în prima jumătate a anului viitor va fi conectată la acest proces şi uzina mărcii din Luqiao, China.

Pentru întreprinderea belgiană XC40 va fi un model prioritar în ceea ce priveşte construcţia, în timp ce în locaţia chineză procesul de ajustare va fi mai uşor pentru că acolo deja se face modelul Lynk & Co 01, un crossover făcut pe aceeaşi platformă.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Volvo XC40 – Mașina Anului 2018 în Europa

În plus, compania a anunțat astăzi că va valorifica popularitatea modele compacte prin introducerea unora noi care vor avea la bază aceeaşi arhitectură modulară compactă şi care vor înlocui modelul actual V40.

“Succesul lui XC40 a depășit chiar și așteptările noastre cele mai înalte. Segmentul SUV-urilor compacte este segmentul care are cea mai rapidă creștere din industrie, iar cu aceste modele suplimentare bazate pe CMA aşteptăm mai multe beneficii de la această creştere”, a declarat Håkan Samuelsson, președinte și CEO al Volvo Cars.

Noile modele vor include vehicule complet electrice și vor fi vândute la nivel global în toate regiunile importante. O purtătoare de cuvânt a companiei suedeze a declarat pentru Autonews că nu vor fi hatchback-uri aşa cum este în prezent. Mai multe detalii despre produse vor fi dezvăluite mai târziu.

Amintim că platforma CMA este folosită şi pe primul model european al brandului Lynk & Co, care de asemenea va fi produs în Belgia.

buton subscribe