(foto/video) Noul Volvo XC40 a devenit mai accesibil pentru că are un nou preţ de start în Moldova

Distribuie:
 • 183
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

(19.02.2018) Veste bună de la Volvo Cars Moldova. Reprezentantul oficial al mărcii în ţara nostră anunţă că proaspătul model prezentat local recent, noul Volvo XC40, are un preţ de start mult mai accesibil!

Crossoverul Volvo este disponibil pentru a fi comandat cu două propulsoare noi: unul pe benzină cu patru cilindri şi un volum de doi litri T4, dar şi un diesel D3 de 2.0 litri, care produce 150 de CP. Cutia de viteze pentru care se poate opta rămâne în continuare doar una automată, însă mai nou tracţiunea poate fi şi pe puntea din faţă.

Astfel, comparativ cu preţurile afişate la câteva zile după premiera sa, noul Volvo XC40 are un preţ de start în Moldova de 31.100 de euro! Iată price list-ul complet:

(29.09.2017) Volvo a anunțat de curând cel mai mic crossover din gama sa, este voba despre XC40. Mașina a fost prezentată la Milano și va fi disponibilă pe piață în primăvara anului următor. Startul comenzilor deja a fost anunțat, iar prețul de la care pornește noul model în Moldova este de la 36.000 de euro.

În țara noastră vor fi disponibile inițial în două versiuni – Momentum și R-Design. Tot două la număr vor fi și unitățile de propulsie. Pe partea de motoare pe benzină avem motorul T5 de 2.0 litri turbo ce produce tocmai 254 de cai putere, iar din gama de propulsoare turbo diesel se poate alege inițial doar varianta D4 cu volum de 2.0 litri ce produce 190 de cai putere. Ambele unități sunt conectate la cutia automată cu opt trepte și dispun de sistem de tracțiune integrală.

Dimensiunile noului Volvo XC40 sunt: lungime – 4.425 mm, lăţime – 1.863 mm, înălţime – 1.652 mm. Ampatamentul măsoară 2.702 mm, iar garda la sol 211 mm. Pentru comparaţie, noul XC60 măsoară 4.688 x 2.117 x 1.658 mm, ampatamentul – 2.865 mm, iar garda la sol – 216 mm.

Designul exterior, după cum am mai remarcat este asemănător cu cel al conceptului 40.1, prezentat în anul 2016. Modelul dispune de nişte blocuri optice şi stopuri cu LED-uri, nişte montanţi C de dimensiuni mari şi o caroserie care poate fi vopsită în două culori.

Habitaclul noului Volvo XC40 are mai multe elemente cunoscute de pe cele mai noi modele ale mărcii, iar un punct de atracţie poate fi numit sistemul multimedia Sensus cu un ecran tactil vertical poziţionat pe consola centrală.

De asemenea, în interiorul noului Volvo XC40 se vor putea găsi o mulţime de spaţii şi compartimente speciale pentru păstrarea lucrurilor. Pe planşa de bord există suporturi speciale pentru carduri bancare şi pentru parcare.

Mai există o suprafaţă specială prin care telefoanele mobile pot fi reîncărcate prin inducţie electromagnetică, iar difuzoarele sistemului audio au fost scoase din uşi pentru a face nişte buzunare mult mai spaţioase în ele.

Noul Volvo XC40 va mai dispune de un set larg de sisteme de asistenţă şi de protecţie, ca şi pe modelele din Seria 60 şi 90. În particular este vorba despre funcţie care nu va permite ieşirea maşinii de pe carosabil, sistem de supraveghere video la 360 de grade, sistem de avertizare despre apropierea unei maşini la deplasarea cu spatele, sistem de frânare automată cu posibilitatea detectării pietonilor şi bicicliștilor, cruise control activ Pilot Assist, etc.

Mai multe detalii despre noul XC40: (foto/video) Premieră mondială: Noul Volvo XC40

Galerie Foto


Distribuie:
 • 183
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...