Volvo XC90 depăşeşte toate aşteptările! Compania a mai deschis locuri de muncă din cauza cererii mari

Distribuie:
 • 65
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Volvo anunţă că cererea pentru noul SUV XC90 a întrecut toate aşteptările companiei după ce a primit peste 88.000 de comenzi până la sfârşitul anului trecut.

volvo_xc90_t6_momentum_1

Volvo traversează o perioadă prolifică în privinţa vânzărilor, iar succesul este generat cel puţin parţial de noul XC90. Oficialii producătorilor suedez afirmă că, până la finalul anului trecut, au primit peste 88.000 de comenzi pentru noul SUV, motiv pentru care au fost nevoiţi să adauge un al treilea schimb la uzina din Torslanda pentru prima oară după 2008. În plus, acest lucru a generat crearea a 1.500 de noi locuri de muncă.

Pe baza cererii pentru XC90, dar şi a celorlalte modele pe care le are în gama, Volvo anticipează că va reuşi şi în 2016 să înregistreze un record absolut de vânzări. Anul trecut, suedezii au reuşit să vândă peste 503.000 de unităţi, iar obiectivul pe termen mediu este atingerea unui prag psihologic de 800.000 de maşini comercializate într-un singur an.

volvo_xc90_t6_inscription_29

Pentru a-şi îndeplini aceasta ţintă, Volvo a iniţiat deja un program de investiţii de aproximativ 8 miliarde de euro pentru a deveni un constructor premium auto de top.

Din această sumă, 500 de milioane de dolari sunt investiţi într-o nouă fabrică în Statele Unite, care va deveni operaţională în 2018 şi care va produce maşini atât pentru americani, cât şi pentru clienţii din Europa şi China. Anul trecut, Volvo a înregistrat vânzări de aproape 18 miliarde de euro, iar profitul a ajuns la 700 de milioane de euro.

volvo_xc90_t6_r-design_20

Sursa: Automarket


Distribuie:
 • 65
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...

23 Responses

 1. Marius spune:

  Bine ca traim in Moldova si la noi nu sunt asa probleme. Te duci liberi la salon iti fac cafea si iti alegi fara mare probleme masina. Nu prea am auzit sa stea moldovenii in rind la masini. Iaca sa primeasca skidka asta da. Din cite vad la moment cam toti dealerii numai daca dau skidka vind ceva. In genere masinile noi cam greu se vind unele asteapta si peste jumate de an. Din o skidka mare in alta mai mare.

 2. Rotari spune:

  Care oferte? In general e haos. uite la Ford ce oferte au baetii pina la -3000-5000 euro. La jaguar era peste – 13000 euro da depinde si tot asa peste tot si la BMW si la Mercedes Da cind skidci is mai multe decit puterea de cumparare asta duce la vremuri grele pentru vinzatori de masini noi. NU ZIC CA LA CEI CU MASINI VECHI SITUATIA E MAI BUNA. Pe urma merge reactia in lants. De exemplu Bancile se inchid dupa citeva tot mai multye mai tirziu. La fel si pentru dealeri de masini mai intii unnul pe urma multi altii. STRINGETI CURAO BAETI!

 3. Alex spune:

  Eu in genere cred ca degraba dealerii care vind mai multe marci avind citeva saloane in oras se vor limita la un singur salon cu toate marcile amestecate asa ca in anii 90 la inceput. DA IN GENERE SE VA MERGE DOAR LA MASINI LA COMANDA SAU LA MASINI CARE SIGUR SE VOR VINDE DE ACIEA VORBIM DOAR DE CLASA MAI JOS DE MEDIE.

 4. Toma Burca spune:

  In genere e de ajuns vreo 3-5 marci de masini care sa fie fiabile si sa aiba un pret bun. Un hatchback mic, un sedan si un suv mic. Toate trebuie sa fie fiabile si eftine in sustinere.

 5. Aurel spune:

  Eu chiar stiu o gramada de oameni care initial se orientau la masini sa zicem de pretul X dolari acuma ei sunt mai mult ca multumiti si de X/2 dolari. Mai ales ca deja peste putin de 11 000 euro iai o masina cu motor puternic, cutie automata cu dublu ambreiaj, antibux, esp, blootooth, datcik sveta, oglinzi automate si inclazite, navigatie. CLAR CA LA SKIDCA TOT + unii dau si kadou roti de iarna. ARE ROST MERCEDES SI BMW DACA PESTE CITEVA LUNI nu vei putea so vinzi nu ca in jumate da nis pe degeaba nimeni nu o va va lua pentru ca taxele vor fi dublu din costul masinii. Vine armagedonul

 6. Ion spune:

  Cindva cind eram mic si ma jucam in nisip ma gindeam ca numa mersedes ii masina da amuia inteleg ca aista ii pilesos de bani. Lasa loharii sa plateasca taxe ca nu strica vreo 13 000 euro taxe la gosudarstva da eu de 13 000 evors osa ni iau tacika da de restul ini cumpar castel in emirate sau in celalt colt a pamintului unde nus moldoveni

 7. Vadim spune:

  Taxele ca taxele iaca in Norvegia sunt taxe da la noi ceva care se cheama taxe desi in Norvegia masini de astea mici costa nu tare departe decit la noi desi salariul de acolo e de 20-30 ori mai mare ca la moldoveni. MODA ASTA DE MASINI FITOASE SI GRASE SI PINTECOASE PARCA DATE CU GEL II NUMAI IN FOSTUL LAGAR SOVETIC asta de la timpul indelungat de saracia in care au stat parintii vostri si voi. In Frantsa o sa te eie de sofer cu masini bltanye la noi. In Olanda toti taxistii umbla cu Mercedes E clas si BMW 5 model 2015 deja 2016. Nu ma credeti bilet la LiuftHansa si we are going to Ibiza adica to the Netherlands. Duceciva la Roterdam unde e mai saracuts ca Amsterdamul si situatia e cam la fel. ACOLO OAMENII BOGATI UMBLA CU SOFERI da la noi idi razbirisi scinei ii sofer si scinei ii BIG BOSS> In rest e plin si acolo de vechituri pentru populatia de baza. Desi unii din ei au case pe canal care costa la noi nu ca un apartament da ca un intreg complex de apartamente macar ca oamenii umbla acolo cu un Pegeot zaripanii ca masina personala si cu o BAHA noua cu sofer de la o slijba de taxi.

 8. Van Piere spune:

  Ce comparam noi educatia Moldovanului cu educatia Europeanului. Ce ma scoate din sarite la Moldoveni asta e cum ei sufla mucii in statia de troleibus astupind o nara. Da e murdar spus da asa pot cel putin 10 000 de Moldoveni locati in Chisinau. Nici in mare Europa nu gasim atitia tsircaci sigur daca excludem moldovenii emigranti. DA EU INTELEG ASTA TOT DE LA SARACIE. PENTRU CE TREBUIE BASMALUTSA? DA PENTRU DINSA TREBUIE TYDE SI MASINCA DE SPALATA. da daca esti vagabond de unde poti sa ai masina de spalat daca tu toata viata ai fost gasterbaiter?

 9. Monia spune:

  Ne-am abatut noi de la tema. Moldovenii au vrut doar sa spunem ca toti cetatenii republicii moldova sunt gata sa ajute toata comunitatea internationala si sa trimita toate masinile volvo pentru cei nevoiasi de ele in Europa sau SUA si maca in asa fel sa contribuim la bunastarea lumii. Noi suntem saraci! Noi vom fi saraci! Noi nu putem altfel fi po opredelinu. Si cei rau in asta?

 10. Ha ha ha spune:

  In Moldova o depasit toate asteparile masinile din Lituania, Bulgaria si Prednistrovya. Ha ha ha Volvo pina la ele mai are inca multe decenii inainte.

 11. Nina spune:

  Numai nu pentru Moldova. Sunt aicea citeva zeci de masini de XC90 noi Deja peste vreo 10 ani sunt sigur ca asta va fi cea mai cumparata masina da pina atuncea mai sunt inca 3650 de zile sau 315360000 de secunde. Incepeti numaratoarea. Viata trece si voi imbatriniti. Cu cit mai mult timp trece cu atit mai mult dorinta de masini se transforma in dorinta de medicamente. CUTIA AUTOMATA SE TRANSFORMA IN CIRJA DE BATS SI SALON COMFORTABIL SE TRANSFORMA IN SPITALELE DE STAT ARHIPLINE UNDE VII SA TE LECUESTI DE UNA SI TE IMBOLNAVESTI DE ALTE SUTE.

 12. Dima spune:

  Si totusi XC90 e o masina buna da nu pentru buzunarul moldovanului
  La sigur sunt citiva oameni de afaceri si o gramda de fani care sunt gata sa plateaza leazingul citiva ani la rind da oricum masina annului in moldova nu poate fi nici o masina din clasa premium. EU M-AS ORIENTA LA STATOSTICA MOLDOVENEASCA SI ACOLO STAU MASINILE BULGARIENE SI LITUANIEIE SI SA NU UITAM DE PREDNISTROVSKIE.

 13. Jora spune:

  Buna idee sa le cedam niste XC90 Europenilor sau celor care au nevoie. Ei ne-au ajutat. De ce si noi sa nui ajutam. Mai ales ca avem cum.

 14. Ina spune:

  De saraci ce suntem nici minte nu avem.

 15. Vasea spune:

  Din undeva 3000 000 populatie citi fericiti poseda acest model? Interesant da cite piini se poate de cumparat din acesti bani a acestor prea fericiti? Sincer vin din cind in Moldova si imi este greu sa inteleg cum voi traiti socializm sau kapitalizm sau amstecatura care duce la anarhie.

 16. Misa spune:

  Noi suntem moldoveni si punct conform constitutiei.

 17. Doru spune:

  Clar.

 18. Doru spune:

  Iaca asa pe ton trist se termina totul. Masini sunt da bani nus.

 19. Alex spune:

  Asta cit vreo 53-63000 euro de dat? Cu asa bani se poate de pus temeliile unei biserici care sa se roage pentru noi cei pacatosi. Daca sa contribuie toti posesorii de masini de lux apu construim un HRAM unde si papa de la Roma o sa vina sa se roage si inca nu se stie cine va fi noul papa.

 20. Artur spune:

  Cam asa…

 21. Zumzik spune:

  Masinile is diferite si oamenii is diferiti. Acuma la mine e ora 1.30 noaptea (is la undeva 2000 km de voi undeva aproape de marea nordica) la voi la Moldoveni trebuie sa fie 2.30 noaptea. Diferenta e ca unii dorm da altii nu dorm la fel si unii vor avea asa masini da cei care dorm tot vor avea numai ca in vis. Trebuie mai putin de dormit ca si creierul e un muschi si daca vrei sa ai performante trebuie sa-l antrenezi si sa-l inveti disciplina pentru ca cel mai important ce este asta e timpul. Daca pierzi in timp pierzi in tot. Cei saraci is saraci pentru ca gindesc sarac. Orice sarac ar ajunge din punctul A in B doar gindinduse prea mult fara a face miscari concrete si totdeauna ar gasi motive cum sa steie totdeauna in punctul A si sperind ca teoria lui Einstein va lucra pentru el si ea va lucra doar in vis pentru ca el doarme prea mult iar cei care dorm in norma 6-7 ore au o alta problema pierd o gramda de timp pe invidie care e sportul cel mai de succes la moldoveni. Ceilalti care se grabesc fara cap mai ales dimmineata pierd o gramda de timp turind motorul si creirul fara rost. Pina la urma totul duce din punctul A in punctul A pentru ei. Doar cei care stiu sa aleaga totdeauna singura directie corecta ajung la timp oricind si peste tot pentru ca ei stiu cum doua puncte diferite se pot face unul singur. TREBUIE SA PLECATI MIINE LA LUCRU? SCUIPATI PE EL? AVETI FAMILIE COPII? UITATI DE ASTA! De miine incepeti o viata noua pentru ca viata e ca un vis si doar voi sunteti creatorii lui. Nu ati inteles ce am spus? Atunci din nascare sunteti saraci material si spiritual. Inseamna ca asta vii soarta. Tragegi jugul oricum totul are limita chiar si jugul.

 22. Popa spune:

  E bine dar avem si filosofi pe aici. Sa inteleg asta e filosofia Volvo. Scandinavii cam tot asa gindesc. Iau dus si capul sa eie bani de la Chinezi desi au scos un produs high quality.

 23. Armasarul spune:

  Hai ca parca mergem pe drumul cel drept